Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Παναθηναϊκός 92-87 (vid)

Παρτιζάν – Παναθηναϊκός 92-87 (vid)

Γκριγκόνις, Παρτιζάν, Παναθηναϊκός

Έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι.

Όταν είσαι με 10 πόντους μπροστά κι έχεις ρίξει την Παρτιζάν στο καναβάτσο, πρέπει να… τελειώσεις το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του, κάνοντας όλα όσα δεν έπρεπε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και τιμωρήθηκε σκληρά, χάνοντας στην παράταση με 92-87. Καταλύτης ο Πάντερ, που ήταν εξαφανισμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή. Κακή διαχείριση από τον Αταμάν.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι άμυνες δεν είχαν την τιμητική τους, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καθέτως ανταγωνιστικός. Με «σημάδια» στην επίθεση, υπομονή και παίκτες που έπαιζαν για το «εμείς», οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη στο μισό του αγώνα, αν ήταν υποφερτά καλοί στο περιφερειακό σουτ.

Ο Γκριγκόνις είχε 2/3 τρίποντα κι όλοι οι άλλοι 0/7! Αυτός ήταν κι ο λόγος, που η Παρτιζάν δεν έχασε την επαφή με το σκορ. Όχι ότι ήταν καλύτερα τα δικά της ποσοστά (3/12), όμως μεταφέροντας το παιχνίδι κοντά στο καλάθι βρήκε πολλές λύσεις από τον Λεντέι. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 15-6 κι ο Παναθηναϊκός πήγε στ’ αποδυτήρια με -1 (39-38), παρότι είχε προηγηθεί με +8 (24-32 και 28-36).

Κυριάρχησε, αλλά δεν νίκησε

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Η αμυντική του εικόνα βελτιώθηκε, ο Λεσόρ έδωσε λύσεις, ισορροπώντας το παιχνίδι μέσα κι έξω από τη ρακέτα. Ο Γκριγκόνις δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός, αλλά μπήκε στην εξίσωση ο Ναν, ο Γκραντ ήταν στα συνηθισμένα επίπεδα κι ο Μήτογλου, δίχως να είναι σε καλή βραδιά, τέλειωσε διψήφιος το ματς.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βάζει βάσεις νίκης, αποκτώντας διαφορά 10 πόντων. Όχι μία, αλλά δύο φορές. Κάπου εκεί, όμως, ο Αταμάν εμπιστεύτηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε τον Ναν, ο οποίος παίζει μπάσκετ ενστίκτου. Εξαιρετικός μεν, μπορεί ανά πάσα στιγμή να προβληματίσει κάθε άμυνα, αλλά δεν μπορεί για την ώρα να κοντρολάρει τον ρυθμό και το πάθος του. Δεν του είχε ζητηθεί ποτέ στο ΝΒΑ.

Ο Σλούκας έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του, ο Βιλντόζα παρακολουθούσε από τον πάγκο το δεύτερο μισό και την παράταση, οπότε έμεινε ο Γκραντ με τον Γκριγκόνις να παλεύουν στην περιφερειακή άμυνα. Κάπως έτσι ο Λεντέι βρήκε στήριγμα αρχικά στον Ντοζίερ και στη συνέχεια στον Πάντερ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που γύρισε το ματς.

Οι Σέρβοι, με τον Καμπόλκο να προσφέρει ισορροπία στο «ζωγραφιστό», βρήκαν όλους τους διαδρόμους για το «πράσινο» καλάθι. Ο Παναθηναϊκός έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, ο Ναν προσπαθούσε καθ’ υπερβολή, ο Σλούκας ήταν άδειος και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χάθηκαν και δύο κρίσιμες βολές από τον Μήτογλου, έχασε κι άλλη μία ο Σλούκας, η Παρτιζάν πήγε στο +8 στην παράταση (88-80) κι από εκεί δεν υπήρχε επιστροφή.

Μπορεί να μην λέει τίποτα, μπορεί να λέει και πολλά, ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί και τις τρεις φορές, που κλήθηκε να παίξει παράταση (με Ολυμπιακό και Μακάμπι εντός έδρας και τώρα με την Παρτιζάν).

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-38, 54-56, 78-78 (κ.α.), 92-87.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Άρης – Προμηθέας 89-85

Σπουδαία νίκη για τον Άρη, σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση. Μπορεί ο Άρης να απώλεσ…