Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71 (vid)

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71 (vid)

Γκραντ, Παναθηναϊκός

Πάλι καλά, που δεν έπαθε τίποτα ο (κακός) Παναθηναϊκός.

Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα θυμάται πώς κέρδισε ο Παναθηναϊκός τη Ζαλγκίρις. Αυτό που θα… πονούσε πραγματικά ήταν να χάσει για τρίτη φορά στο ΟΑΚΑ. Κακός στο μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς ρυθμό, στηρίχθηκε στο ολοκληρωτικό παιχνίδι του Γκραντ, την ακρίβεια στα σουτ τού Μήτογλου και στην ψυχραιμία τού Σλούκα στο τέλος. Το ηθικό δίδαγμα της βραδιάς είναι πως δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι…

«Υπνωτισμένος» μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις. Χρειάστηκαν 3.30’’ για να πετύχει το πρώτο του καλάθι (τρίποντο ο Μήτογλου), ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με μόλις 13 πόντους και κάποια στιγμή είχε 4/12 βολές, για να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο με 8/17 βολές. Δηλαδή είχε 4/5 στο τελείωμα του 20λέπτου.

Δίχως κάποιον παίκτη σε καλή βραδιά, χωρίς ρυθμό, παίζοντας στο παιχνίδι των Λιθουανών, ήταν τυχερός που απέναντί του είχε μια ομάδα, δίχως σπουδαίο ταλέντο, που δεν τον… τιμώρησε. Τον δυσκόλεψε αρκετά, αυτό είναι αλήθεια και βρέθηκε στο ημίχρονο να προηγείται με τρεις πόντους (36-39). Ο Μήτρου-Λονγκ με 2/2 τρίποντα κι ο Ντίσμα με ένα δικό του έφτασαν τους φιλοξενούμενους στους 39 πόντους, αρκετούς για το τέμπο που παίζονταν το ματς.

Ο Μήτογλου πήρε το όπλο του

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές μεταγραφές, αλλά για την ώρα η πιο αποδοτική είναι η επιστροφή τού Μήτογλου. Ο Ντίνος με εξαιρετικά ποσοστά (3/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/2 βολές), αλλά κι 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ για ισάριθμα λάθη κι 1 κλέψιμο, ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά.

Με δικό του τρίποντο ο Παναθηναϊκός πέρασε με 47-46 και στη συνέχεια με δικό του καλάθι έκανε το 53-52, που έμελλε να είναι το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο. Ανοιχτοί λογαριασμοί κι οι «πράσινοι» έπρεπε να βρουν κι άλλες λύσεις στο σκοράρισμα, αλλά να παίξουν και καλύτερη άμυνα.

«Πονοκέφαλος» ο Σμιτς, καθοριστικός ο Σλούκας

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον μπελά του από τον Σμιτς, ο οποίος είχε βγει εκτός μάχης με τρία φάουλ. Στο μισό τέταρτο δεκάλεπτο σκόραρε μόνος του. Πήρε στον ώμο του τη Ζαλγκίρις και με 14 προσωπικούς πόντους ξανάβαλε την ομάδα του μπροστά (62-64).

Ήταν προφανές ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, δεν είχε παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, δεν είχε ιδέες. Ο Γκραντ ήταν εξαιρετικός, αλλά αυτό δεν έφτανε. Κάπου εκεί πήρε την ευθύνη ο Σλούκας, που άρχισε να σκοράρει κατά βούληση, εκμεταλλευόμενος την ικανότητά του στο ντράιβ.

Ο Παναθηναϊκός, με δικό του καλάθι, πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά (67-64), αλλά με βολές του Ντίμσα και του Έβανς η Ζαλγκίρις πέρασε ξανά (67-68). Ο Λεσόρ απάντησε με τον ίδιο τρόπο (69-68) και στην άμυνα πήρε το επιθετικό 5ο φάουλ του Σμιτς, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Στην επίθεση, όμως, υπέπεσε σε αντίστοιχο λάθος κι η μπάλα άλλαξε κατοχή.

Ο Χέις έκανε λάθος στην επίθεση, ο Σλούκας κέρδισε φάουλ και με 2/2 έκανε το 71-68. Με 21’’ στο χρονόμετρο οι «πράσινοι» έκαναν μυθικό λάθος, αφήνοντας ελεύθερο τον Μάνεκ να σουτάρει τρίποντο και να φέρει το ματς στα ίσα (71-71). Χαζό φάουλ τού Μπουτκεβίτσιους, ο Σλούκας στις βολές στα 14’’, αλλά ευστόχησε στη 1/2 (72-71). Επίθεση για τη νίκη για τη Ζαλγκίρις, ο Έβανς έκανε λάθος (εξαιρετική άμυνα) κι ο Παναθηναϊκός με 1/2 βολές του Γκριγκόνις πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός· Η απονομή του τρόπαιου (vid)

Κυριάρχησαν τα χαμόγελα στην απονομή του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο πρωτάθλη…