Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 89-72 (vid)

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 89-72 (vid)

Κάνααν, Ολυμπιακός, Ζαλγκίρις

Άνετος, ωραίος και γεμάτος ο Ολυμπιακός.

Το γράφουμε και το λέμε καιρό, ότι ο Ολυμπιακός που σχεδίασε ο Μπαρτζώκας δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο παρκέ. Ακόμα κι απόψε, που έκανε περίπατο απέναντι στη Ζαλγκίρις, όπως μαρτυρά το 89-72, ήταν -2 παίκτες (Γκος και ΜακΚίσικ, ο οποίος ήταν στη 12άδα, αλλά δεν έπαιξε), με τον Μιλουτίνοφ να επιστρέφει από τραυματισμό και τον Μήτρου-Λονγκ να μην υπολογίζεται για την ώρα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγάλη αστοχία από την περίμετρο. Στις πρώτες επτά προσπάθειες μόνο η μία είχε βρει στόχο, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 3/3. Ήταν λογικό, χωρίς τρίποντο από τους «κόκκινους να υπάρχει ισορροπία στο σκορ, καθώς την ίδια στιγμή η άμυνα στο «κουτί» ήταν σεμιναριακού επιπέδου.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην σκόραρε πολύ, αλλά οι πρώτοι 10 πόντοι είχαν μοιραστεί από δύο στους πέντε starters. Ήταν θέμα χρόνου να βγουν και τα σουτ, να βρεθούν λύσεις, από τη στιγμή που ο Μπαρτζώκας είχε παίκτες να ρίξει στο παιχνίδι. Ο Μπραζντέικις ήταν καλός, το ίδιο κι ο Σίκμα, στη θέση «5» εναλλάσσονταν ο Φαλ κι ο Μιλουτίνοφ, τη στιγμή που Ουόκαπ, Κάνααν και Πίτερς σήκωσαν το μεγαλύτερο επιθετικό φορτίο.

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το επιμέρους σκορ 24-12 κι ήταν λεπτή η γραμμή αν βελτιώθηκε η επίθεση, ή αν η άμυνα ήταν εκείνη που έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να ανοίξουν τον ρυθμό και να πετύχουν εύκολους πόντους. Με προίκα 12 πόντων δεν είχαν… καθαρίσει το πιάτο τους, αλλά είχαν παράσταση νίκης.

Μπραζντέικις κι ο… καυτός Κάνααν

Το πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός ήταν ποσοτικό. Από τη στιγμή που ο Μπραζντέικις μπήκε στη λογική του αγώνα, άρχισε να ανοίγει το ρόστερ. Βεβαίως, ο Μπαρτζώνας έχει σταθερές κι η πιο σημαντική είναι αυτή του Κάνααν. Στην όποια προσπάθεια για αντεπίθεση της Ζαλγκίρις, με αιχμή του δόρατος τον Έβανς, ο Αμερικανός είχε απάντηση.

Από τους 9 πόντους του πρώτου μισού εκτοξεύτηκε στους 25, με εξαιρετικά οικονομικά στατιστικά και σπουδαία άμυνα. Μπραζντέικις και Πίτερς βοήθησαν πάρα πολύ στα ριμπάουντ (από 6 ο καθένας), με τον Αμερικανό να ακολουθείς το σκοράρισμα τον συμπατριώτη του και να σταματά στους 22.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κράτησε εξίσου χαμηλά τη Ζαλγκίρις στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε όμως την παραγωγική του διαδικασία, με τον Ουόκαπ να ακολουθεί με 14 πόντους κι όλα μπήκαν σε σειρά. Όχι μόνο έφτασε σε άνετη νίκη, αλλά έφερε χαμόγελα στο ΣΕΦ, καθώς η ομάδα τού Μπαρτζώκα άρχισε να δείχνει τα καλά της στοιχεία, παρότι ακόμα δεν έχουν επιστρέψει δύο… βασικά κομμάτια του παζλ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-31, 69-52, 89-72.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Η αθλητική Ελλάδα είναι μια… άλλη Ελλάδα «Μια χώρα χωράφι» είχε τραγουδήσει ο Τζίμης…