Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Απορρίφθηκε η ένσταση των «ερυθρόλευκων» για το ντέρμπι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Απορρίφθηκε η ένσταση των «ερυθρόλευκων» για το ντέρμπι

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΟΚ απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για το  ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Έπειτα από περίπου είκοσι ημέρες, ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΚ πήρε θέση για την ένσταση που είχαν κάνει οι ερυθρόλευκες. Η ομάδα του Πειραιά είχε καταθέσει ένσταση στην οποία υποστήριζε ότι έγινε κακή εφαρμογή του κανονισμού παιδιάς, ζητώντας φάουλ της Τζόουνς στη Μόρισον, μετά το άστοχο σουτ της Γουίλιαμς.

Οι διαιτητές δεν σφύριξαν κάποια παράβαση στη συγκεκριμένη φάση, θεωρώντας πως είχε λήξει ο χρόνος των 24 δευτερολέπτων, δίνοντας την τελευταία επίθεση στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η απόφαση:

«Στην τελευταία φάση του αγώνα με φάουλ στο 23Α στο 2Β πριν την λήξη επίθεσης της ομάδας Β’ το οποίο δεν δόθηκε καθώς οι διαιτητές θεώρησαν πως είχε λήξει ο χρόνος η φάση αυτή αλλοιώνει το αποτέλεσμα του αγώνα”, ακόμη και αν ήθελε αν αξιολογηθεί ότι αναφέρεται στις παίκτριες 23Α και 2Β δεν προκύπτει το χρονικό σημείο της επίθεσης και αν υπολείπεται χρόνος αγώνα, διότι κάνει μεν αναφορά για λήξη χρόνου και τελευταία φάση του αγώνα, ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει στο έγγραφο υπόμνημά της η ενιστάμενη ομάδα, μεταθέτει χρονικά το συμβάν σε 26″ πριν τη λήξη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Το… σιμουλτανέ τού Μπαρτζώκα

Η πιο δύσκολη… κίνηση στο σκάκι τού Μπαρτζώκα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση το…