Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βαδίζουν… αγκαλιά

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βαδίζουν… αγκαλιά

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου - Αγγελική Νικολοπούλου Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός βαδίζουν… αγκαλιά στο μπάσκετ γυναικών σέ Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην Ελλάδα παίζουν σαν μόνες τους αφού υπάρχει διαφορά δυναμικότητας από τίς υπόλοιπες ομάδες, έχουν παραμονές των Χριστουγέννων τη δεύτερη μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα τους που όμως κρύβει τίτλο. Αφορά τον αγώνα στα προημιτελικά του κυπέλλου στη Λεωφόρο, όπου ο νικητής πάει ολοταχώς για την πρώτη κούπα, ενώ ο ηττημένος… μπαίνει σέ γκρίνια.

Επίσης οι δύο τους χρησιμοποιούν δύο έδρες. Άλλη για την Ελλάδα και άλλη για την Ευρώπη. Στην Ευρώπη η πρόκριση στίς 32 τού Eurocup women θα έχει για τους δύο μεγάλη αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή για να φανεί αν θα πάρουν το εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός με την ήττα χθές, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με τον τραυματισμό στίς αρχές του δευτέρου μέρους τής εξαιρετικής Αμερικανίδας Κοέν, είναι οριστικά τρίτος. Θα περιμένει μέχρι την άλλη εβδομάδα με τη λήξη της φάσης των ομίλων να δει αν θα είναι ανάμεσα στίς οκτώ από τίς δώδεκα καλύτερες τρίτες.
Επαναλαμβάνω ότι το αποτέλεσμα με την Ρουζομπέροκ στο ΣΕΦ δεν θα ληφθεί υπόψιν καθώς οι Σλοβάκες είναι τελευταίες στον όμιλο, η νίκη είναι θέμα γοήτρου.

Ο Παναθηναϊκός

Σήμερα στις 18.00 στον Χολαργό σίγουρα θέλει να κερδίσει, αλλά ως γνωστόν στο τέλος δεν θα μετρήσουν τά αποτελέσματα με την τελευταία ομάδα τού ομίλου τη Σλάβια (εκτός αν οι Σλοβάκες κερδίσουν σήμερα και την τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο με καλές διαφορές κάτι απίθανο). Το μυαλό των πράσινων είναι την άλλη Τρίτη στον τελευταίο αγώνα με την Μπεσίκτας εκτός έδρας.

Η Τουρκική ομάδα νίκησε χθες 93-79 την Μέχελεν, μάλιστα καλύπτοντας τη διαφορά τής ήττας στο Βέλγιο.
Άρα ο Παναθηναϊκός με νίκη στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να βγει από πρώτος έως τρίτος ανάλογα τη διαφορά στην ισοβαθμία των τριών με δύο νίκες και δύο ήττες.

Σέ περίπτωση ήττας όμως είναι σίγουρα τρίτος και θα ζήσει την ίδια αγωνία με τον Ολυμπιακό, αν περιληφθεί στίς οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες.

Πιστεύω όπως έχω γράψει ότι στη χειρότερη περίπτωση με τη νίκη που έχουν πετύχει εκτός έδρας ο ένας με την Καϊσερί και ο δεύτερος με την Καγκερόες στο Μέχελεν, θα τα καταφέρουν τελικά να περάσουν στίς 32 τού Eurocup women.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Elite League: Το πρόγραμμα του Final four

Το πλήρες πρόγραμμα του final four της Elite League. Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα φιλοξε…