Πιο αινιγματικός από ποτέ ο Αριστείδης. Αυτοί που πρέπει καταλαβαίνουν.
Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του Δίκαιου; Να αναδεικνύει εκείνες τις συμπεριφορές, που κάνουν κακό στον χώρο της διαιτησίας. Να βγάζει τα άπλυτα στη φόρα και δεν θα σταματήσει να το κάνει. Άλλωστε, διαχρονικά, ο Αριστείδης κερδίζει, ενώ εκείνοι που νιώθουν κατά καιρούς δυνατοί, χάνονται στην ανυπαρξία τους.
Σήμερα ο Αριστείδης θα ασχοληθεί με το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, αλλά και με κάποια λαμόγια εκτός αυτού. Για όλους έχει ο Δίκαιος. Αλήθεια, πόσες φορές έχει διαφωνήσει ο Αδριανός Παυλόπουλος με τις θέσεις του προέδρου; Απάντηση: Καμία. Πόσες φορές έχουν διαφωνήσει ο νομικός σύμβουλος, που κατά δήλωσή του αγαπά τη διαιτησία όσο τίποτα, ο παραιτηθείς Μπούσιας, ο Ντάβαρης; Καμία.
Να υποθέσω ότι ο Παντελής Ελευθεριάδης είναι αλάνθαστος. Αυτό πιστεύει το Δ.Σ.; Υπάρχουν κι άλλοι να το πιστεύουν. Απάντηση: Κανείς. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, παίρνει προνομιακούς ορισμούς. Οι «δεν λέω όχι στον Παντελή» και φυσικά ο Ελευθεριάδης, παίζουν τα καλύτερα παιχνίδια της Α1 ως Κομισάριοι. Είναι νόμιμο. Είναι ηθικό, αναρωτιέται ο Αριστείδης;
Τα γραπτά μένουν
Στις εξετάσεις, εκεί που κάποιοι διαιτητές εντάχθηκαν στα εθνικά πρωταθλήματα, οι εξεταστές είχαν χωριστεί σε «ζευγάρια». Ο Ελευθεριάδης έπαιρνε τα γραπτά και τα μοίραζε κατά το δοκούν. Ένα ζευγάρι ήταν οι Παπαδόπουλος και Ντάβαρης. Θα ήθελα πολύ να μάθω ποια γραπτά εξέτασαν. Και το ρωτάει αυτό ο Αριστείδης, γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δύο εξεταστές.
Αμφότεροι έμπειροι, είμαι βέβαιος πως αν θελήσουν (δεν είναι υποχρεωμένοι) να μας δώσουν τα ονόματα αυτών που εξετάστηκαν, θα διαπιστώσουμε ότι πλέον όχι μόνο παίρνουν αγώνες, αλλά διαπρέπουν. Έχω ένα νεαρό παιδί υπόψη μου, αλλά δεν θα προχωρήσω για την ώρα. Έτσι κι αλλιώς τον παρακολουθεί ο Αριστείδης, γιατί λένε ότι είναι μεγάλο ταλέντο και τα ταλέντα πρέπει να τα αναδεικνύουμε, καθώς είμαστε θετικοί άνθρωποι.
Η άνοδος και η πτώση
Ο Αριστείδης γνωρίζει τον τρόπο, που προτείνεται κατά καιρούς σε γυναίκες που αγαπούν τη διαιτησία, για να απογειωθεί η καριέρα τους. Μαζεύει και τα τελευταία μηνύματα και θα τα βγάλει όλα στον αέρα. Να δούμε αν ο Ελευθεριάδης θα συμφωνεί με την άποψη κάποιων έμπειρων πρώην διαιτητών, για τη θέση της γυναίκας στον χώρο. Δεν έχει σχέση ο ίδιος (αλίμονο), ως πρόεδρος θέλω να μάθω τι λέει γι’ αυτό.
Θα ρωτούσα τον Αδριανό, αλλά θα απαντούσε «ό,τι πει ο πρόεδρος», οπότε λέω να ρωτήσω απευθείας τον Παντελή. Αν δεν απαντήσει μπορεί να ρωτήσω και τον Μπούσια, ή τον Καφφέ, ως πρώην προέδρους. Θα έχουν άποψη, δεν μπορεί. Λέτε να έχει άποψη κι ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, ή να μην το προσπαθήσουμε καν;
Ο Αριστείδης πίστευε και πιστεύει ότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να γίνει ένας διαιτητής μεγάλος, είναι να έχει θάρρος. Είχε επενδύσει σε νεαρό διαιτητή, αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών του. Όπως του είχε πει κι ένας φίλος, με τον οποίο τρώγανε στον Πειραιά, το «σπρώξε γλύψε» είναι απολαυστικό μόνο στο παγωτό. Για την ώρα έχει κίτρινη κάρτα ο νεαρός, γι’ αυτό και το μήνυμα θα το καταλάβει εκείνος κι ο κοινός τους φίλος.
Μια και είπαμε για φαγητό, εκείνος ο φίλος, που έτρωγε με τον διαιτητή στον Πειραιά, είχε συναντήσει τυχαία κάποιον άλλο τύπο, σε άλλο μαγαζί με κρητική κουζίνα δίπλα σ’ ένα γυμναστήριο. Ο τύπος κάτι πρότεινε, αλλά το αναίρεσε. Πλέον, δεν υπάρχει γυρισμός… Και δεν υπάρχει έλεος.
Το σημερινό κείμενο είναι για μυημένους. Ποιος παράγοντας διαιτησίας είχε πει σε διαιτητή «όσο είμαι εγώ, δεν πρόκειται να παίξεις στην Basket League». Ο διαιτητής έπαιξε στην Α1 και γέλασαν τα τσιμέντα. Ο παράγοντας τι κάνει; Όλα καλά; Αν παραμένει ενεργός, πώς έπαιξε εκείνος, που δεν θα σφύριζε ποτέ στη «μεγάλη» κατηγορία;
Όλα καλά με τον Χρυσόστομο Σχινά; Τελευταία φορά τον είδαν στο Σύνταγμα να διαδηλώνει. Βρε τι μετάλλαξη είναι αυτή; Σε λίγο θα κάνει και τατουάζ με τον Τσε στο μπράτσο, σκέφτεται και γελάει ο
Αριστείδης ο Δίκαιος