Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Ολυμπιακός 85-77 (vid)

Μονακό – Ολυμπιακός 85-77 (vid)

Κάνααν, Ολυμπιακός, Μονακό

Στο τέλος χάλασε την εικόνα του ο Ολυμπιακός.

Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Ήταν μέσα στο παιχνίδι για 38 λεπτά, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κατόρθωσε να μείνει στο κυνήγι της νίκης, αλλά γνώρισε την ήττα με 85-77 από τη Μονακό. Κι επειδή οι δυο τους θα είναι (λογικά) στο ίδιο επίπεδο, οι διαφορές θα παίξουν τον ρόλο τους. Όπως και να ‘χει, στο τέλος «μίλησε» ο Τζέιμς κι οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ήταν καλός στο ξεκίνημα, να έμοιαζε στατικός και χωρίς λύσεις στην επίθεση, αλλά είχε τον φοβερό και τρομερό Αζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, αλλά η παράσταση που έδωσε στο πρώτο μισό στο Πριγκιπάτο ήταν μοναδική. Με 17 οικονομικούς πόντους (0/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5/6 βολές), αλλά και 2 ασίστ, καταγράφοντας 18 στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν μια ομάδα μόνος του.

Όταν η Μονακό πίεζε, όταν είχε πόντους μέσα κι έξω από το καλάθι, από τον Τζέιμς, τον Μοντεγιούνας, τον Οκόμπο κι όχι μόνο αυτούς, ο Ολυμπιακός είχε μονοδιάστατη, πλην όμως πειστική απάντηση. Έτσι κρατήθηκε στο ματς κι όταν ο Πίτερς με το μοναδικό τρίποντο που πέτυχε στο πρώτο μισό κι ο ΜακΚίσικ με έμμεσο τρίποντο σημείωσαν έξι αναπάντητους πόντους, έφυγε και με +1 στ’ αποδυτήρια (38-39). Όχι ακριβώς κόντρα στη ροή τού αγώνα, αλλά σε κάθε περίπτωση χωρίς να είναι αντιπροσωπευτικό της ομαδικής εικόνας των δύο αντιπάλων.

Η επιστροφή του ΜακΚίσικ, ο οποίος πατούσε καλά, έκανε μια από τις γνωστές του εφορμήσεις, που τόσο έλειψαν από τους «ερυθρόλευκους», πήρε δύο αμυντικά ριμπάουντ, σε 4 λεπτά συμμετοχής, ήταν καλό νέο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που βλέπει έναν έναν τους παίκτες του να επιστρέφουν. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ είναι ακόμα γεμάτος, αλλά δεν είναι και σε… κατάσταση συναγερμού.

Η αφύπνιση τού Πίτερς

Ο Ολυμπιακός έπαιρνε το μεγαλύτερο μέρος των πόντων του από τον Κάνααν, αλλά δεν μπορούσε μόνος του να κοντράρει τη Μονακό. Ο Πίτερς μπήκε για τα καλά στην εξίσωση, καθώς μετά το τρίποντο που πέτυχε στο τέλος του πρώτου μέρους, πήρε… φωτιά και τέλειωσε το ματς με 15 πόντους (4/5 τρίποντα).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν απολύτως ισορροπημένο, η Μονακό προηγήθηκε με τέσσερις (58-54), αλλά ο Ολυμπιακός επανέλαβε αυτό που έκανε και στο τέλος τής δεύτερης περιόδου. Νωρίτερα είχε κλείσει το δεκάλεπτο με 6-0, αυτή τη φορά με 5-0, με τρίποντο του Πίτερς και δίποντο του Μπραζντέικις.

Μπήκε κι ο Ουόκαπ στην εξίσωση

Δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του, αλλά όταν η μπάλα βάρυνε ο Τόμας Ουόκαπ μπήκε στο κόλπο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +5 (60-65), αλλά δέχθηκε σερί 7-0. Ο «Θωμάς» με τρίποντο έκανε το 69-71 κι ο Χολ ισοφάρισε. Από εκεί και πέρα οι παίκτες τού Μπαρτζώκα είχαν κακές αντιδράσεις και στις δύο πλευρές τού γηπέδου.

Ο Ουόκαπ είχε 0/2 βολές, κακή άμυνα στον Τζέμις (73-71), ο Μπραζντέικις ισοφάρισε, αλλά ο Πίτερς έχασε τον Τζέιμς, ο οποίος με τρίποντο «έγραψε» το 76-73. Άστοχος ο Ουόκαπ, φάουλ του Μπραζντέικις στον Τζέιμς κι η Μονακό με τη… μισή χαρά από τον Αμερικανό πήγε στο 77-73 και στη συνέχεια στο 79-73.

Μιλουτίνοφ, Τζέιμς και Ουόκαπ διαμόρφωσαν το 81-77, αλλά εκεί ήρθαν 2/2 βολές τού Μπράουν κι αντιαθλητικό σε προσπάθεια (πίσω από το κέντρο) του Τζέιμς για τρεις πόντους -αυτό είδαν οι διαιτητές- από τον Μπραζντέικις. Με 2/3 διαμορφώθηκε το τελικό σκορ (85-77). Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά θα μπορούσε να έχει κρατήσει χαμηλότερα τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-39, 58-59. 85-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Sold out και το Game 4

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπα…