Κεντρική NBA Μίσιτς: «Ήταν δύσκολη η προσαρμογή μου στο NBA»
NBA

Μίσιτς: «Ήταν δύσκολη η προσαρμογή μου στο NBA»

Εφές - Μπαρτσελόνα

Στις διαφορές μεταξύ Euroleague και NBA, αναφέρθηκε ο Βασίλιε Μίσιτς.

Ο πρώην MVP της EuroLeague, Βασίλιε Μίσιτς και νυν παίκτης των Οκλαχόμα Θάντερ μίλησε για τις διαφορές μεταξύ της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και του NBA, καθώς και για την προσαρμογή του σε ένα νέο πρωτάθλημα.

Ο Μίσιτς ήταν ίσως ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματά με την Αναντολού Εφές, τον τίτλο του MVP στη Euroleague αλλά και δύο βραβεία MVP στο Final Four της διοργάνωσης.

Ο έμπειρος παίκτης το περασμένο καλοκαίρι έκανε το μεγάλο άλμα, αποφάσισε να αγωνιστεί στο NBA για λογαριασμό των Οκλαχόμα Θάντερ.

«Τα δύο πρωταθλήματα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα… Δεν ξέρω πως το κάνουν τόσα χρόνια αυτό οι συμπαίκτες μου».

Το πρόγραμμα στο ΝΒΑ είναι πολύ πιο φορτωμένο από ό,τι στην EuroLeague, με τα συνεχόμενα παιχνίδια να είναι μια φυσιολογική ρουτίνα λόγω της κανονικής περιόδου των 82 αγώνων που έχει η διοργάνωση, σε σύγκριση με τους 34 αγώνες της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην κανονική της περίοδο. Ακόμη προσπαθώ να συνέλθω από το ταξίδι στο Πόρτλαντ.

Ο Μίσιτς μίλησε επίσης για το πώς προσπαθεί να μάθει να εξασκείται λιγότερο, χάρη σε ένα πιο φορτωμένο πρόγραμμα.

«Υπάρχουν πολλά βίντεο τα οποία πραγματικά πρέπει να παρακολουθήσει ένας αθλητής με φορτωμένο πρόγραμμα όπως το δικό μου. Από αυτά έμαθα εγώ».

Ανεξάρτητα από την έλλειψη προπονήσεων, ο πρώην MVP της EuroLeague τόνισε επίσης ότι έπρεπε να συνεχίσει να διατηρεί ζωντανές τις προπονητικές του συνήθειες.

«Έχω κάποιες συνήθειες από το παρελθόν που πρέπει να συνεχίσω να τις κάνω και η εξάσκηση είναι μια από αυτές».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…