Κεντρική Ψαγμένα Μαρούσι – Ολυμπιακός 83-111

Μαρούσι – Ολυμπιακός 83-111

Canan olympiakos marousi scaled

Νίκη με κατοστάρα για τον Ολυμπιακό

Ακόμη μια νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, καθώς περασε και από το κλειστό του Αγίου Θωμά. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Αμαρουσίου με 111-83 έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Πίτερς και Κάναν. Οι γηπεδούχοι άντεξαν μέχρι το 15′, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ομάδας του Πειραιά.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες με αρκετά άστοχα σουτ. Οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στο προβάδισμα του σκορ δίχως κάποια ομάδα να μπορεί να ξεφύγει (8-7). Η άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλή και φαινόταν ότι υπήρχε θέμα δυνάμεων. Το Μαρούσι δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και με σωστές προσπάθειες οι γηπεδούχοι πέτυχαν 17 πόντους σε 7′ δίχως, όμως, να μπορέσουν να χτίσουν διαφορά (17-17). Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με τους ερυθρόλευκους να έχουν το προβάδισμα (21-24) με τον Κάναν να είναι και πάλι εξαιρετικός.

Το Μαρούσι συνέχισε να είναι εξαιρετικό και να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αβίαστα λάθη (6) και εκτός του Κάναν επιθετικά δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά, έτρεχαν το γήπεδο και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Πειραιά να βρει ρυθμό (33-32). Ο Μπαρτζώκας κάλεσε τσιμ άουτ και φαίνεται ότι ξύπνησε τους παίκτες του. Οι φιλοξενουμενοι μπήκαν στο παρκέ αποφασισμενοι, έκλεψαν μπάλες, έτρεξαν το γήπεδο και με ένα μικρό σερί πήραν προβάδισμα στο σκορ (33-40). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (36-46). Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την κατάσταση και ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Πιτερς πήγε στα αποδυτήρια στο +12 (41-53).

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος μπήκε με σκοπό να καθαρίσει το ματς και να έχει ευκαιρία ο Μπαρτζωκας να ξεκουράσει παίκτες. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, καθώς εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 πόντους έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση Κάναν και Πίτερς. Οι δύο τους είχαν 23 και 16 πόντους αντίστοιχα και οδηγούσαν τους ερυθρολευκους στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα (62-81). Το Μαρούσι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει των ρυθμό των φιλοξενουμένων και εκτός του Μπρίσκοου δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ειχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μεγάλο προβάδισμα του και τελικά πήρε τη νίκη με 111-83.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-53, 62-81, 83-111

Δείτε εδώ τo στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Αταμάν: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη»

Ως τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης, χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρ…