Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα 90-92 (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα 90-92 (vid)

Kalinic barcelona macabi jpg

Πήρε το θρίλερ η Μπαρτσελόνα – Μοιραίος ο Μπράουν

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Μπαρτσελόνα επικράτησε εκτός έδρας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 92-90. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο μοιραίος για τους γηπεδούχους, καθώς πήρε την τελευταία επίθεση αλλά το τρίποντο που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (14-14). Από τη μια ο Νίμπο και από την άλλη ο Λαπροβίτολα μπήκαν δυνατά στο ματς και γρήγορα έφτασαν τους 7 πόντους. Οι άμυνες και των δύο ομάδων πήγαν περίπατο και το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά υψηλό. Συγκεκριμένα σε 10 λεπτά αγώνα σημειώθηκαν συνολικά 57 πόντοι με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία του σκορ (31-26).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδιναν μεγάλες μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ και το ένα καλάθι διαδεχόταν το άλλο (36-36). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι παρέμεινε ισόπαλο (51-51).

Η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε φουριόζα. Οι μπλαουγκρανα με ένα επιβλητικό σερί 10-0 για πρώτη φορά ξέφυγαν στο σκορ με διψήφια διαφορά (51-61). Η Μακάμπι έβγαλε αντίδραση και δεν επέτρεψε στους μπλαουγκράνα να καθαρίσουν το ματς. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με δικό τους σερί και η διαφορά έπεσε και πάλι στους 2 πόντους (68-70).

Το παιχνίδι στο Βελιγράδι ήταν συναρπαστικό. Σε κάθε καλάθι η αντίπαλη ομάδα είχε απάντηση και μάλιστα σε κάθε φάση οι δύο ομάδες έβρισκαν διαφορετικούς πρωταγωνιστές (77-77). Πεντέμιση λεπτά πριν το τέλος η Μακάμπι έχασε τον καλύτερο της παίκτη. Ο Μπόλντγουιν δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, η οποία ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε από το ματς αφήνοντας ξεκρέμαστη την ομάδα του.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε, ενώ και η Μπαρτσελόνα έχασε δύο παίκτες (Νάτζι και Ερνανγκομεθ) με πέντε φάουλ 3 λεπτά πριν το τέλος. Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε την απουσία τους και με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ από τον Ριβέρο έφερε το ματς στα ίσια (89-89) 2′ πριν το τέλος. Ο Λαπροβίτολα πέτυχε ακόμη ένα σημαντικό καλάθι και έδωσε τα ηνία στην Μπαρτσελόνα (90-91), με τη Μακάμπι να μην μπορεί να απαντήσει με τον Σόρκιν 45″ πριν το φινάλε. Ο Κλίβελαντ εκλεψε την μπάλα για τους γηπεδούχους, αλλά πάτησε γραμμή με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να κερδίσει 14 από τα τελευταία 23,7″.

Ο Λαπροβίτολα κατάφερε να κερδίσει φάουλ και μάλιστα σε σουτ τριών πόντων με αποτέλεσμα να έχει 3 βολές 12,3″ πριν το τέλος. Ο Αργεντινός, όμως, δεν ήταν απολύτως εύστοχος. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα σημείωσε 1/3 και έδωσε το δικαίωμα στη Μακάμπι να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Μπράουν όμως αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και οι μπλαουγκράνα πήραν τη νίκη με 92-90.

Τα δεκάλεπτα: 31-26, 51-51, 68-70, 90-92

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Συγκινημένος ο Πόρτερ μετά τη λήξη του ματς

Συγκινήθηκε ο Πόρτερ μετά το ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε νίκησε…