Κεντρική Basket League Αγώνες Λαύριο – Μαρούσι 88-93

Λαύριο – Μαρούσι 88-93

Xaris giannopoulos marousi lavrio scaled

Μεγάλος Γιαννόπουλος, σπουδαίο διπλό για το Μαρούσι

Ένα σπουδαίο διπλό πανηγύρισε το Μαρούσι στο Λαύριο, καθώς επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 93-88. Ύστερα από ένα πραγματικό ντέρμπι οι φιλοξενουμενοι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και να πάρουν δύο σημαντικούς βαθμούς. Σπουδαίο ματς για τους νικητές από τον Χάρη Γιαννόπουλο, ο οποίος πέτυχε καθοριστικά καλάθια και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Το Λαύριο ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (9-4). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά (17-9). Το σκορ ανέβηκε σε υψηλά επίπεδα και χαρακτηριστικό είναι ότι σημειώθηκαν συνολικά 48 πόντοι (27-21).

Το Μαρούσι, εν αντιθεσει με το πρώτο σεκαλετο, μπήκε εξαιρετικά στο δεύτερο και με σερί 9-0 έφερε τούμπα το ματς (27-30). Οι φιλοξενουμενοι πατούσαν καλύτερα σε αυτή τη δεύτερη περίοδο και δεν επέτρεπαν στο Λαύριο να βρει τον ρυθμό που είχε στο πρώτο μισό του ημιχρόνου (37-43). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ με τους παίκτες του Λημνιάτη να πηγαίνουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (43-47).

Ο Θόρντον στο δεύτερο μέρος βγήκε μπροστά για τους γηπεδούχους και με συνεχόμενα καλάθια έφερε το ματς στα ίσια (49-49). Το Μαρούσι απάντησε με δικό του σερί 7-0 και πήρε εκ νέου προβάδισμα, αλλά και πάλι ο παίκτης του Λαυρίου είχε την απάντηση (52-56). Ο Αμερικανός έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, έφτασε τους 22 πόντους και κράταγε σε απόσταση αναπνοής το Λαύριο (66-69).

Ο Μπρίστολ και ο Γιαννόπουλος ήταν σε μεγάλο βράδυ για το Μαρούσι και ειδικά ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής ήταν καθοριστικός. Ο έμπειρος παίκτης του Αμαρουσίου πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να δώσει αέρα 7 πόντων στους φιλοξενούμενους (76-83). Το Λαύριο έβγαλε αντίδραση. Θόρντον και Ντε Τζούλιους πέτυχαν κρίσιμα καλάθια και 2.53′ πριν το τέλος έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους (83-85). Ο Θόρντον ολοκλήρωσε την ανατροπή των γηπεδούχων και με ακόμη πέντε πόντους διαμόρφωσε το 88-85.

Η απάντηση, όμως, ήρθε άμεσα από το Μαρούσι. Ο Γιαννόπουλος συνέχισε να κάνει όργια και με σερί 6-0 έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα των Βορείων Προαστίων (88-91) 59″ πριν το τέλος. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Το Λαύριο ειχε διαδοχικά άστοχα σουτ και τελικά το Μαρούσι επικράτησε με 93-88.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 43-47, 66-69, 88-93

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…