Κεντρική Basket League Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός 78-81

Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός 78-81

vildoza panathinaikos kolossos jpg

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Ρόδο

Αήττητος παρέμεινε ο Παναθηναϊκός στην Basket League, καθώς επικράτησε και του Κολοσσού Ρόδου με 81-78. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν πίεση στο τέταρτο δεκάλεπτο από τους Νησιώτες, αλλά εν τέλει κατάφεραν να την απορροφήσουν και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Οι πράσινοι είχαν τέσσερις διψήφιους παίκτες, ενώ στην αντίπερα ο Μπραΐκοβιτς έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του αλλά δεν ήταν αρκετός.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και γρήγορα πήρε διψήφια διαφορά (6-16). Ο Κολοσσός Ρόδου είχε εμφανώς αμυντικό πρόβλημα, ενώ και επιθετικά δεν είχε λύσεις. Ο μόνος παίκτης, που σκόραρε, ήταν ο Μπραΐκοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας του (10-19). Οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν κακές στο πρώτο δεκάλεπτο και χαρακτηριστικό είναι ότι σημειώθηκαν συνολικά 47 πόντους! Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο στο ματς και δεν έχασαν σε κανένα σημείο το προβάδισμα (20-27). Ο Μπραΐκοβιτς έκανε φοβερό παιχνίδι και τέλειωσε την πρώτη περίοδο με 13 πόντους έχοντας 5/5 δίποντα και 1/1 τρίποντο!

Εν αντιθέσει με το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο οι δύο ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο, με τους φιλοξενούμενους όμως να μην δυσκολεύονται να κρατήσουν το προβάδισμα τους (22-31). Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική και μετά από 8 λεπτά είχε δεχθεί μόλις 4 πόντους. Επιθετικά η παραγωγή του, όμως, ήταν χαμηλή με αποτέλεσμα να μην αποσπαστεί περαιτέρω (24-38). Ο Κολοσσός με ένα μικρό σερί 4-0 μείωσε σε 38-28, αλλά οι πράσινοι έκαναν ιδανικό φινάλε στο ημίχρονο και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 (28-44) έχοντας πρωταγωνιστή τον Βιλντόζα (13 πόντοι).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να φορτσάρει είχε το προβάδισμα στο παιχνίδι και κρατούσε μία καλή διαφορά, που έχτισε από το πρώτο κιολας δεκάλεπτο (37-50). O Κολοσσός έκανε το καλύτερο του επιθετικά δεκάλεπτο στο τρίτο και εκμεταλλεύτηκε και τη «χαλαρότητα» των πρασίνων. Οι Νησιώτες κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 10 πόντους (51-61) και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενουμένους να «κλειδώσουν» τη νίκη.

H διαφορά συνέχισε να πέφτει και με τρίποντο του Ουτόμι έφτασε τους 7 (54-61) με τον Κολοσσό να συνεχίζει την αντεπίθεση του. O Παναθηναϊκός δεν ήθελε να μπει σε μπελάδες και με ένα γρήγορο σερί 7-0 έστειλε τη διαφορά στους 14 (54-68) και έδειξε να καθαρίζει το ματς. Ο Μπραΐκοβιτς, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Ο παίκτης του Κολοσσού συνέχισε να κάνει όργια και με 7 σερί πόντους (22 πόντοι συνολικά) έριξε εκ νέου τη διαφορά στους 9 (65-74).

Ο Παναθηναϊκός άντεχε στην πίεση των γηπεδούχων, αλλά ο Κολοσσός δεν τα παράτησε και με συνεχόμενους πόντους του Μπιλή πλησίασε στους 7 (71-78) 1,20′ πριν το τέλος. Ο Ναν έβαλε τέλος στο άγχος του τριφυλλιού, καθώς απάντησε με τρίποντο και κλείδωσε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους (71-81). Ο Κολοσσός έκανε μία ύστατη προσπάθεια, αλλά ήταν αργά και περιορίστηκε απλά στο να ηττηθεί με 3 πόντους (78-81).

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 28-44, 51-61, 78-81

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…