Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κληρώνει σήμερα για το Προολυμπιακό τουρνουά

Κληρώνει σήμερα για το Προολυμπιακό τουρνουά

Εθνική

Η Ελλάδα θα μάθει σήμερα αν θα αναλάβει το Προολυμπιακό.

Στις 20:00 το βράδυ η Εθνική θα γνωρίζει αν θα αναλάβει ως διοργανώτρια τη διεξαγωγή ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά και τους αντιπάλους που θα έχει. Η FIBA θα πραγματοποιήσει σήμερα την κλήρωση στα γραφεία της και εκεί θα γίνουν γνωστές οι τέσσερις χώρες που θα αναλάβουν να διοργανώσουν τα αντίστοιχα τουρνουά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο Pot 2, και αυτό σημαίνει ότι δεν θα βρει στον δρόμο της τις Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία. Αναμένεται να κληρωθεί όμως με μία εκ των Λιθουανία ή Σλοβενία (η Ισπανία και η Λετονία που βρίσκονται στο Pot 1 αναμένεται να είναι διοργανώτριες, άρα δεν θα παίξουν κόντρα στην Ελλάδα).

Την πρόκριση για το Παρίσι θα πάρει ο νικητής του τουρνουά.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για το Προολυμπιακό.

Σύμφωνα με τη FIBA, κάθε τουρνουά θα έχει από δύο γκρουπ των τριών ομάδων. Κάθε γκρουπ θα έχει μάξιμουμ δύο ευρωπαϊκές χώρες και σε κάθε τουρνουά δεν θα μπορούν να υπάρχουν παραπάνω από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες.

Μόνο μία ομάδα από την Ήπειρο της Αμερικής μπορεί να είναι σε κάθε γκρουπ, ενώ μόνο μία ομάδα από την Ασία και Ωκεανία επιτρέπεται σε κάθε τουρνουά.

Σε ότι αφορά την Αφρική, μπορεί να υπάρχει μόνο μία ομάδα σε κάθε τουρνουά. Το Προολυμπιακό θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2024.

Οι ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων
Γαλλία
ΗΠΑ
Καναδάς
Γερμανία
Αυστραλία
Ιαπωνία
Σερβία
Νότιο Σουδάν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Σπουδαίες νίκες για Προμηθέα και Αχαγιά. Δείτε τα αποτελέσματα των play off στον πρώτο όμι…