Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ ΕΣΑΚΕ: Το Περιστέρι ισοφάρισε το ιστορικό, αμυντικό ρεκόρ του

ΕΣΑΚΕ: Το Περιστέρι ισοφάρισε το ιστορικό, αμυντικό ρεκόρ του

Περιστέρι - Καρδίτσα

Ακόμη ένα ρεκόρ για το Περιστέρι.

Η άμυνα έκανε τουλάχιστον τη μισή δουλειά χθες για το Περιστέρι και επιπρόσθετα του προσέφερε ένα ιστορικό ρεκόρ. Κρατώντας την Καρδίτσα Ιαπωνική στους 48 πόντους και ισοφάρισε την κορυφαία, αμυντική επίδοση του στα χρόνια της Stoiximan Basket League.

Το Περιστέρι είχε σημειώσει την ίδια αμυντική επίδοση στις 18 Ιανουαρίου 2020 όταν είχε το ίδιο παθητικό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο (48-61). Τους δύο αγώνες μάλιστα συνδέουν δύο πρόσωπα. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος που είδε την ομάδα του χθες να μένει στους 48, ήταν προπονητής του Περιστερίου bwin σε εκείνο το ματς της σεζόν 2019-20. Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Γιώργος Καμπερίδης που φέτος αγωνίζεται στην Καρδίτσα Ιαπωνική και τότε ήταν παίκτης του Πανιωνίου.

Αυτά τα δύο παιχνίδια είναι τα μόνα στην ιστορία των 628 του Περιστερίου bwin στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, στα οποία είχε αμυντικό παθητικό κάτω των 50 πόντων.

Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 54 πόντων που δέχτηκαν, μία μέρα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ mateco από τον Απόλλωνα Carna και ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό.

Ακόμη για τους «κυανοκίτρινους»…

*Χάρη και σε αυτήν την αμυντική επίδοση, το Περιστέρι έφτασε για 12η φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα σε νίκη με διαφορά 29+ πόντων. Μία τέτοια σημείωσε και στο περσινό, όταν επιβλήθηκε του Ιωνικού με 96-67.

*Τον δρόμο προς αυτήν άνοιξε το σερί 14-0 που μετέτρεψε το 3-3 του 3:14 στο 17-3 του 7:11. Με αυτό το Περιστέρι bwin ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί της σεζόν αφού από ένα τέτοιο έκαναν το Λαύριο Megabolt απέναντι στον Κολοσσό H Hotels και η ομάδα της Ρόδου απέναντι στον Απόλλωνα Carna.

*Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο σκορ από τα λάθη του αντιπάλου τους. Σημείωσαν την τρίτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση με 31 και επιτρέποντας στην Καρδίτσα Ιαπωνική να πάρει μόνο τέσσερις με αυτόν τον τρόπο, ισοφαρίζοντας μάλιστα το αρνητικό ρεκόρ περιόδου, σημείωσαν την κορυφαία διαφορά της σεζόν (+27). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε και το προηγούμενο ρεκόρ κάνοντας +24 κόντρα στο Μαρούσι στους πόντους από τα λάθη (8-32).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Οι αριθμοί του Κολοσσός – Ολυμπιακός

Όσα λένε οι αριθμοί για το Κολοσσός – Ολυμπιακός. Στη Ρόδο θα αρχίσει να γράφεται τη…