Κεντρική NBA Εμπίντ: «Δεν νομίζω πως περιορίσαμε τον Χάρντεν»
NBA

Εμπίντ: «Δεν νομίζω πως περιορίσαμε τον Χάρντεν»

03C70E34 CF77 4BAD 97B4 27328FA347B6

Άλλη άποψη έχει ο Τζόελ Εμπίντ για τον Τζέιμς Χάρντεν.

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι και επίσημα παίκτης των Κλίπερς, αφού πήρε «διαζύγιο» με τους Σίξερς. Αποχωρώντας από εκεί όμως, παραχώρησε δηλώσεις στις οποίες παραπονιόταν για την ελευθερία που δεν του δινόταν μέσα στο παρκέ. Ο Τζόελ Εμπίντ όμως, δεν είναι της ίδιας άποψης και φρόντισε να το δείξει αυτό στο φιλαράκι του, μιλώντας πάντα με σεβασμό και με εκτίμηση προς το πρόσωπο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν νομίζω πως ισχύει ότι τον περιορίσαμε. Νομίζω ότι έκανε πολλά σπουδαία πράγματα για εμάς. Κατά τη γνώμη μου, είχε την μπάλα σε κάθε επίθεση επειδή είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι απίστευτος παίκτης.

Προφανώς είναι και σπουδαίος πασέρ. Πιστεύω ότι του δώσαμε την μπάλα… του την δίναμε σε κάθε κάθε επίθεση ώστε να βγει στο παρκέ και να κάνει αυτά που μπορεί να κάνει. Από εκεί και πέρα έπρεπε να πάρει αποφάσεις ώστε να βρίσκει ελεύθερους συμπαίκτες και να παίρνει και αυτός επιθέσεις. Νομίζω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά στο να οργανώνει την επίθεσή μας, να πασάρει την μπάλα και να βρίσκει ελεύθερους συμπαίκτες. Αυτός είναι ο λόγος που αναδείχθηκε πρώτος στις ασίστ στο NBA πέρυσι.

Είμαι χαρούμενος που ξεκαθάρισε η υπόθεση και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Ελπίζω να έχει την ευκαιρία να πετύχει, να βγάλει πολλά λεφτά, να παίξει καλό μπάσκετ και να πάρει νίκες. Ελπίζω να πάμε και οι δύο στους NBA Finals, αλλά αυτός να χάσει και εμείς να νικήσουμε.

Νομίζω ότι αν δει κάποιος την κατάσταση και πώς προέκυψε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Ήταν έξω από τον έλεγχό μας (σ.σ το να μείνει ο Χάρντεν). Οπότε απλώς προχωρήσαμε. Θεωρώ ότι είχαμε την ευκαιρία να φτάσουμε μακριά μαζί, ειδικά με την ομάδα που έχουμε τώρα και αυτά που θα μπορούσε να δώσει με αυτά που μπορεί να κάνει και τον αφήσαμε να κάνει, αφού είχε την μπάλα σε κάθε επίθεση. Είναι ατυχές αυτό που έγινε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε μία καλή ομάδα που μπορούν να ωριμάσουν και να βελτιωθούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…