Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αταμάν: «Πετύχαμε σημαντική νίκη για τη συνέχεια»

Αταμάν: «Πετύχαμε σημαντική νίκη για τη συνέχεια»

Εργκίν Αταμάν

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Αταμάν για τον Τζέριαν Γκραντ.

Ο Εργκίν Αταμάν μετά το τέλος του αγώνα με τη Ζαλγκίρις και τη νίκη του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα, στην παρουσία του Ντίνου Μήτογλου αλλά και του Τζέριαν Γκραντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:
«Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε εννέα βολές. Στην επίθεση δεν παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Στην άμυνα πήγαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση τα pick n pop σουτ του Ρόλαντ Σμιτς. Και αυτό είναι λογικό να συμβαίνει γιατί ο Μήτογλου κουράστηκε. Έπαιξε τέλειο παιχνίδι επιθετικά αλλά στη συνέχεια κουράστηκε στην άμυνα, και δώσαμε σουτ στον Σμιτς ο οποίος και ευστόχησε. Επιθετικά με τον Σλούκα και τον Γκραντ βρήκαμε σκορ σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν τα πήγαμε καλά στα ριμπάουντ.

Αυτή τη σεζόν έχουμε χάσει δύο εντός έδρας ματς στην παράταση. Τώρα δεν παίξαμε καλό μπάσκετ και δεν είμαι ικανοποιημένος, ειδικά από την επίθεσή μας. Όμως βρήκαμε τρόπους με τον χαρακτήρα μας, την επιθετικότητα και την άμυνα να φτάσουμε στη νίκη που θα είναι σημαντική για τα επόμενα ματς.

Για τις 13 χαμένες βολές: «Να υπάρχει πίεση αλλά την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο είχαμε 90% στις βολές. Όμως εδώ είναι το γήπεδο μας και κάθε μέρα κάνουμε προπόνηση στις βολές. Είναι νέα ομάδα, νέοι παίκτες, νέα σεζόν. Ίσως εδώ να υπάρχει περισσότερη πίεση, ειδικά στις βολές. Όταν χάνεις βολές σε επηρεάζει και ψυχολογικά. Σκοράραμε 73 βολές και χάσαμε 13 βολές. Αν είχαμε ευστοχήσει σε τουλάχιστον πέντε θα είχαμε 80 πόντους. Κερδίσαμε όμως. Θα δούμε στο επόμενο ματς. Μην μετράτε την τελευταία βολή, εγώ ζήτησα από τον Γκριγκόνις να αστοχήσει».

Για τον Έβανς: «Όταν αναλύεις τη Ζαλγκίρις, ο Έβανς είναι ο καλύτερος παίκτης σε πόντους και ασίστ. Έπρεπε να παίξουμε επιθετικά με hedge out και στις παγίδες. Ο Τζέριαν Γκραντ έπαιξε την τέλεια άμυνα πάνω του».

Για τον Τζέριαν Γκραντ: «Πέρυσι τον είδα σε πολλά ματς στην Τουρκ Τέλεκομ. Μιλάμε για τον MVP του Eurocup. Έχει χαρακτήρα στο παρκέ, κάνει λάθη, αλλά βελτιώνεται. Παίζει και στις δύο πλευρές πολύ καλά. Παίζει επιθετικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Είναι πολύ σημαντικό. Μου αρέσουν τέτοιοι παίκτες».

Για τον Γκριγκόνις που παίζει στο «3»: «Στη δημιουργία της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν είχα σκοπό να παίζει στο «3» μαζί με τον Παπαπέτρου. Στο «3» είχα τον Ελάιζα Μπράουν και τον Σιμόν στην Εφές. Και εδώ ο Γκριγκόνις. Μέχρι στιγμής παίζει καλύτερα σε σχέση με περυσι που έπαιζε στο «2».»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Δεν ανανεώνει ο Μπράουν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δεν συνεχίζει στη Μακάμπι ο Λορένζο Μπράουν. Ο Λορένζο Μπράουν σύμφωνα με Ισραηλινά δημοσι…