Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι Μιλάνο – Εφές 92-76 (vid)

Αρμάνι Μιλάνο – Εφές 92-76 (vid)

Mirotic armani efes jpg

Έβγαλε αντίδραση η Αρμάνι.

Στις νίκες επέστρεψε η Αρμάνι, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Εφές με 92-76. Η ιταλική ομάδα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, άντεξε στην αντεπίθεση των Τούρκων και τελικά πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια ύστατη προσπάθεια στην τελευταία περίοδο, αλλά έμειναν από δυνάμεις και υπέστησαν ακόμη μια ήττα στη φετινή Ευρωλιγκα.

Η αστοχία κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα (7-6). Σταδιακά αυτό άλλαξε και με την είσοδο του Μαοντό Λο (8 πόντοι) η Αρμάνι κατάφερε να πάρει τα ηνία του σκορ (17-13). Η Εφές δεν την άφηνε να ξεφύγει και το δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά μόλις στον έναν πόντο (19-18).

Η Εφές πέρασε για τελευταία φορά μπροστά στα 8 λεπτά πριν το ημίχρονο (19-20). Η Αρμάνι μετά επέβαλλε τον ρυθμό της και πήρε τον έλεγχο. Με συνεχόμενα καλάθια ανέκτησε το χαμένο προβάδισμα της και έχτισε και μικρή διαφορά 7 πόντων (29-22). Οι Ιταλοί συνέχισαν να έχουν τα ηνία στο σκορ, αλλά οι Τούρκοι δεν τους επέτρεψαν να νιώσουν ασφαλείς, καθώς έμεναν σε απόσταση αναπνοής (43-39).

Το ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η Εφές έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή. Σε εκείνο το σημείο, όμως, παρενέβη ο Σιλντς. Ο Αμερικανός πέτυχε συνεχόμενα καλάθια και διατήρησε την πρωτοπορία για την Αρμάνι (63-61).

Τη σκυτάλη πήρε ο Χολ και η Αρμάνι με ένα μικρό επί μέρους σκορ έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (77-67). Ο Κλάιμπερν προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή την Εφές, αλλά δεν έδειχνε αρκετός για να τα καταφέρει (82-73). Οι Ιταλοί άντεξαν μέχρι το φινάλε και πήραν τελικά τη νίκη με (92-76).

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 43-39, 63-61, 92-76

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…