Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 93-74

ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 93-74

mcrae jpg

Κιτρινόμαυρη… καταιγίδα με ημίχρονο-φωτιά!

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, όμως όταν πάτησε το γκάζι τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Η Ένωση κυριάρχησε στο παρκέ και έφτασε με άνεση στη νίκη (93-74).

Με καλό ρυθμό μπήκε στο παρκέ ο Κολοσσός και κατάφερε να πάρει τα ηνία με Ουτόμι και Γιόργκενσεν να δίνουν σκορ (7-11, 3′). H AEK χτύπησε κοντά στο καλάθι, με τον Τίλμαν αιχμή του δόρατος (13-11, 5′). Με τον Ραντλ η ΑΕΚ προσπάθησε να χτίσει σκορ, αλλά Ουτόμι και Γιόργκενσεν έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια στην ομάδα τους (18-19, 7′). Ο Μπιλλής με δικούς του πόντους προσπάθησε να κρατήσει τον Κολοσσό μπροστά, αλλά ο ΜακΡέι έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου με βολές για το 27-26.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο με Χολ και ΜακΡέι, όμως ο Ουτόμι έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού με διαδοχικά τρίποντα (31-32, 12′). Ο Ραντλ συνδέθηκε με το καλάθι και έβαλε την Ένωση ξανά σε θέση οδηγού (37-35, 14′). Ο Τίλμαν ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση της ΑΕΚ, η οποία ανέκτησε τον έλεγχο (42-41, 17′). Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ανέλαβε δράση στο τέλος του ημιχρόνου και με την άμυνα της Ένωσης να ανεβάζει στροφές το ημίχρονο έκλεισε με τους παίκτες του Ζοάν Πλάθα στο +4 για το 51-47.

Νευρικές και άστοχες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ όμως να κρατάει τα ηνία χάρη στον Τζάστιν Τίλμαν (55-53, 25′). Η ΑΕΚ πάτησε γκάζι και με τους Ραντλ και Χατζηδάκη να μπαίνουν στην εξίσωση και τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (63-53, 27′). Ο Κολοσσός προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά Κουζμίνσκας και ΜακΡέι δεν το επέτρεψαν, με την ΑΕΚ να κλείνει το δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά για το 75-58.

Ο Κολοσσός δεν μπορούσε να πλησιάσει, με την ΑΕΚ να κρατάει τον έλεγχο, χάρη στον Χατζηδάκη (77-61, 32′). Ο Κουζέλογλου έδωσε σκορ μετά από επιθετικά ριμπάουντ, με την διαφορά να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο (83-65, 35′). Η Ένωση κράτησε τον έλεγχο ως το τέλος του αγώνα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη, η οποία ήταν η δεύτερη διαδοχική της στην Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 51-47, 75-58, 93-74.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…