Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Σπανούλης: «Ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Σπανούλης: «Ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Βασίλης Σπανούλης

Το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, θέλει φέτος ο Βασίλης Σπανούλης για το Περιστέρι.

Το Περιστέρι πραγματοποίησε σήμερα (02/10) τη media day ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν και ο τεχνικός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τους στόχους της ομάδας, για τους νέους παίκτες, ενώ δεν θέλησε να πει… πολλά για την Εθνική. Αφού μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την ομοσπονδία για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης:

Στόχοι της σεζόν: «Να έχουμε υγεία. Είναι μία καινούργια ομάδα, κανείς δεν θέλει να αλλάζει 10-11 παίκτες. Το ζητούμενο είναι να έχεις έναν κορμό και να χτίζει πάνω σε αυτόν για να υπάρχει συνέχεια. Στην ομάδα είναι δύσκολο να γίνει, γιατί όταν πάει καλά είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες. Θέλουν να πάνε σε καλύτερες ομάδες με καλύτερα χρήματα, μας γεμίζει με χαρά και περηφάνια. Σημαίνει ότι η ομάδα πέτυχε. Χτίσαμε μία νέα ομάδα με διαφορετικά στοιχεία από πέρσι. Αρκετά γρήγορα έχουμε εμπεδώσει τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού».

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ, με καλή άμυνα και έμφαση στον αιφνιδιασμό. Το δύσκολο είναι ότι θέλουμε δουλειά στο πέντε εναντίον πέντε, μέχρι να βρούμε τις συνεργασίες μας. Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το γήπεδο, όπως πέρσι, Είναι σημαντικό για την ομάδα και την πόλη. Ο κόσμος να είναι περήφανος για το Περιστέρι, να έρχεται στο γήπεδο και να δίνει ώθηση στους παίκτες».

Για το πρωτάθλημα της Basket League: «Εύχομαι να είναι ανταγωνιστικό, να υπάρχει πολιτισμός. Να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα με γεμάτα γήπεδα».

Για την Ευρώπη: «Στόχος μας φέτος είναι ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Πέρσι βρεθήκαμε σε έναν δύσκολο όμιλο και δεν καταφέραμε να περάσουμε από τη διαδικασία των play-offs. Είναι σημαντικό το βήμα παραπέρα».

Για τη Μάλαγα αντίπαλο στο BCL: «Είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα μπορεί να παλέψει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Σε κάθε αγώνα στόχος είναι η νίκη με καλό μπάσκετ».

Για το πρωτάθλημα της Basket League: «Εύχομαι να είναι ανταγωνιστικό, να υπάρχει πολιτισμός. Να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα με γεμάτα γήπεδα».

Για τον Βασίλη Ξανθόπουλο: «Είναι έμπειρος, πολυτέλεια η παρουσία του στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος. Το αγαπάει πραγματικά. Του έχω πει ότι κάποια μέρα θα γίνει προπονητής, σκέφτεται προπονητικά».

Για τον Νίκο Χουγκάζ: «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να πάμε σε μεγάλες ομάδες. Ο Νίκος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και για τον Παναθηναϊκό και για εμάς που τον έχουμε και για το ελληνικό μπάσκετ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, θυμάμαι ότι είχα μείνει για τέσσερα χρόνια στο Μαρούσι, ο Διαμαντίδης για αρκετά χρόνια στον Ηρακλή, ο Λάζαρος το ίδιο, ο Ζήσης επίσης. Ο Χατζηβρέττας ξεκίνησε από τον Ηρακλή, ο Ντικούδης από την Ολύμπια. Πρέπει να έχουν υπομονή και να δουλεύουν, και να δείχνουν έργο. Πιστεύουμε στον Χουγκάζ και μέσα από τη διαδικασία να βελτιωθεί και να φτάσει εκεί που θέλει. Έχει όρεξη για δουλειά».

Για τον Τζέιλεν Χαντς: «Είναι υπερταλαντούχο παιδί. Το ταλέντο του είναι πάρα πολύ μεγάλο, ο τρόπος που μπορεί να σκοράρει είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό που πρέπει να μάθει είναι να βελτιώσει την άμυνα και τη δημιουργία του. Να είναι ταγμένος στο μπάσκετ.

Για την Εθνική: «Ό,τι είναι να μάθετε, θα το μάθετε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Α2 γυναικών: Έγινε δεκτή η ένσταση του Ιωνικού Ν.Φ.

Ο αγώνας Ιωνικός Ν. Φ. – Αμύντας για την Α2 γυναικών θα επαναληφθεί. Η ΕΟΚ έκανε δεκ…