Κεντρική NBA Παρέλαβαν τα δαχτυλίδια οι Νάγκετς (vid)

Παρέλαβαν τα δαχτυλίδια οι Νάγκετς (vid)

Ντένβερ Νάγκετς

Η απονομή των δαχτυλιδιών του πρωταθλήματος έγινε τα ξημερώματα στους Νάγκετς

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν 2023 -2024 για τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς. Στο πρώτο τζάμπολ της σεζόν ήταν προγραμματισμένη η τελετή απονομής των δαχτυλιδιών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η τελετή δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί με ήττα. Το γιορτινό κλίμα ήρθε να ενισχύσει η νίκη επί των Λέικερς με 119-107 και η όρεξη για έναν ακόμα τίτλο άρχισε να δημιουργείται.

Σε ότι αφορά το δαχτυλίδι, είναι 16 καρατίων (όσες και οι νίκες που χρειάζεται μία ομάδα στα playoffs για να κατακτήσει το πρωτάθλημα) και έχει αξία ανάμεσα στα 50.000 και τα 150.000 δολάρια, ενώ περιλαμβάνει ακόμα ρουμπίνια και μπλε ζαφείρια. Γιατί αυτά είναι και τα χρώματα της ομάδας.

Στο δαχτυλίδι αναγράφεται το όνομα των Νάγκετς (με 24 κίτρινα διαμάντια, όσα και τα χρόνια της ομάδας στην Ball Arena) με το τρόπαιο του πρωταθλητή, σε άσπρο φόντο. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα με την μετακίνηση μιας ροδέλας από το πλάι το φόντο να γίνει μπλε (στα χρώματα της ομάδας) και η ροδέλα στο πλάι μεταφέρει το δακτυλίδι από το 2023, στο 1967, που δημιουργήθηκε η ομάδα, ενώ κάτω από αυτό υπάρχει ο αριθμός 5.280, που συμβολίζει το υψόμετρο που βρίσκεται το γήπεδο της ομάδας.

Σε ένα “κρυφό” επίπεδο σε άλλη πλευρά του δαχτυλιδιού, εκεί όπου αναγράφεται το όνομα κάθε παίκτη, ανοίγει και μπορεί κάποιος να δει το τρόπαιο του 2023! Στην απέναντι πλευρά, υπάρχει η φράση “World Champions” (παγκόσμιοι πρωταθλητές) με το παλιό logo της ομάδας. Η τελευταία πινελιά έχει 89 κόκκινα ρουμπίνια, περιφερειακά του δαχτυλιδιού τα οποία συμβολίζουν τους 89 πόντους που δέχθηκαν οι Νάγκετς από τους Χιτ στο Game 5 των τελικών του NBA με το οποίο σφράγισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…