Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ – Περιστέρι 69-64

ΠΑΟΚ – Περιστέρι 69-64

paok peristeri jpg

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με το Περιστέρι

Ύστερα από ένα πραγματικό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Περιστερίου στη Θεσσαλονίκη με 69-64. Οι δύο ομάδες έδωσαν σπουδαία μάχη, η οποία κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Στην τέταρτη περίοδο ο Δικέφαλος του Βορρά έχτισε διαφορά 6 πόντων και το εκμεταλλεύτηκε στο τελευταίο 2λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια τους, αλλά η αστοχία τους δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε ότι θα είναι ντέρμπι. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ δίχως καμία να καταφέρει να χτίσει διαφορά (13-13). Ο Χαντς σ’ ακόμη ένα ματς ήταν εξαιρετικός για το Περιστέρι και με 9 πόντους καθοδηγούσε την ομάδα του (19-22).

Το Περιστέρι και στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε τον έλεγχο και κατάφερε μάλιστα να ξεμακρύνει από τους γηπεδούχους (23-30). Ο ΠΑΟΚ ήταν τραγικός έξω από τα 6,75μ., καθώς μέτρησε σε 18 λεπτά 0/12 τρίποντα (28-32). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρότι δεν σκόραρε από μακριά (0/13) είχε τις λύσεις μέσα στη ρακέτα και κατάφερε να μείνει σε απόσταση αναπνοής (34-36).

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες να δίνουν μεγάλες μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ (44-44). ΜακΝις και Χάρισον από τη μία και Χαντς – Ουίλιαμς από την άλλη πετύχαιναν το ένα καλάθι μετά το άλλο και κράταγαν το ματς στην ισοπαλία (53-53).

Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν υποδειγματική και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο «έκλεισε» όλους τους διαδρόμους στο Περιστέρι (64-59). Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 67-61 2′ πριν το τέλος, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να καθαρίσει το ματς. Ο Μήτρου-Λονγκ με ένα μεγάλο καλάθι μείωσε σε 67-63 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του ματς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία και έδωσε την ευκαιρία στο Περιστέρι να φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Ο Ντάγκουμπιτς σε διεκδίκηση επιθετικού ριμπάουντ κέρδισε το φάουλ και με 1/2 βολές μείωσε σε 67-64. Η ομάδα του Σπανούλη αποφάσισε να κάνει φάουλ στον ΜακΝις και δικαιώθηκε 27,9” πριν το τέλος. Ο Αμερικανός πέτυχε 1/2 και η διαφορά ανέβηκε στους 4 (68-64). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν άστοχοι σε δύο διαδοχικά σουτ και η υπόθεση νίκη τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα του και τελικά πήρε τη νίκη με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-36, 56-56, 69-64

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …