Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μπάγερν 78-71 (vid)

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 78-71 (vid)

Βιλντόζα, Παναθηναϊκός

Έκανε αυτό που όφειλε ο Παναθηναϊκός…

Η Μπάγερν δεν ήταν το υψηλότερο εμπόδιο, που θα έβρισκε μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Σ’ ένα ματς, όπου ποτέ δεν έχασε το προβάδισμα, η ομάδα τού Αταμάν επιβλήθηκε με 78-71, δείχνοντας όμως κι αρκετά κενά, που δεν εξηγούνται μόνο από τις (ομολογουμένως σημαντικές) απουσίες των Σλούκα, Μήτογλου. Με τον Λεσόρ να κυριαρχεί στο «κουτί», ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές φορές τα εύκολα δύσκολα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο ξεκίνημα. Σοβαρός και μετρημένος στην επίθεση, με τον νου του στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα των Γερμανών, που έψαχναν να βρουν θέσεις και ρόλους και πήρε διψήφια προίκα (10-0).

Ο Ομπστ πέτυχε τους πέντε πρώτους πόντους της Μπάγερν, αλλά με τον Βιλντόζα να δίνει τον ρυθμό και την καλή πεντάδα στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός δεν ένιωθε απειλή (15-5, 21-9) και το δεκάλεπτο έληξε με 23-11. Όλα είχαν γίνει σωστά, αν εξαιρέσουμε τα δύο φάουλ του Γκριγκόνις και κάποια αβίαστα λάθη, που όμως δεν μέτρησαν στην ως τότε οικονομία τού αγώνα.

Σταμάτησε να παίζει ο Παναθηναϊκός

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου συνοδεύτηκε από το 2ο φάουλ του Ερνανγκόμεθ, ο Φραντσίσκο άνοιξε λογαριασμό με τρίποντο (23-14), ο Αταμάν έβαλε τη δεύτερη πεντάδα, αλλά δεν υπήρξε πρόβλημα, με το σκορ να πηγαίνει στο 20-14 και το γήπεδο να… γέρνει.

Αίφνης ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να παίζει. Ο Γκάι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Μπαλτσερόσφκι επίσης, οι «πράσινοι» άρχισαν να… μπάζουν στην άμυνα, χάνοντας τη σιγουριά που έβγαζαν στην επίθεση.

Παρότι ο Αταμάν πήρε γρήγορα τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του, η Μπάγερν έτρεξε σερί 8-0 (30-22). Οι 2/2 βολές του Βιλντόζα, που επέστρεψε για να συμμαζέψει την ομάδα δεν άλλαξαν πολύ τα δεδομένα. Το σκορ πήγε στο 32-28 κι ο Μπόνγκα σούταρε τρίποντο (άστοχο), με τον κοντινότερο παίκτη να τον βλέπει με… κιάλια.

Ο… θεός ήταν στον «πράσινο» πάγκο κι έτσι ο Παναθηναϊκός δεν πέταξε στα σκουπίδια την εξαιρετική εμφάνιση των πρώτων 15 λεπτών. Όχι μόνο δεν μειώθηκε στον πόντο το παιχνίδι, αλλά και με την τελευταία επίθεση 5.6 δευτερολέπτων ο Μαντζούκας βρήκε τρίποντο από τη γωνία κι έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια με διαφορά επτά πόντων (37-30).

Διπρόσωπος ο Παναθηναϊκός, μπλέχτηκε ο Λάσο

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο ο Παναθηναϊκός. Με τρίποντο του Ερνανγκόμεθ ανέβηκε στο +10 (40-30) και διατήρησε αυτή τη διαφορά (47-37) μέχρι τα μέσα τού ημιχρόνου. Κάπου εκεί χάθηκε ξανά η συγκέντρωση κι ο… άφαντος Γκιφάι με επτά αναπάντητους πόντους, έβαλε ξανά την Μπάγερν στο κόλπο (47-44).

Μπορεί να έκανε… τρέλες, όμως είχε καλό φίνις ο Παναθηναϊκός. Όπως στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, έτσι και στο τρίτο βρήκε την ηρεμία του και με ηγέτη τον εξαιρετικό Λεσόρ έκλεισε την περίοδο με 54-48. Σαν να μην έπαιξαν, αφού από την προηγούμενη ανάπαυλα είχε χαθεί μόλις ένας πόντος.

Ο Αταμάν έδειξε εμπιστοσύνη στον Μαντζούκα κι ο νεαρός έγινε παράγοντας του αγώνα. Αντίθετα, ο Λάσο μπερδεύτηκε, ξέχασε στον πάγκο τον εξαιρετικό Μπολμάρο (κορυφαίος των φιλοξενούμενων στο πρώτο μισό), αφήνοντας τον Έντουαρντς να τα κάνει… θάλασσα.

Ο Παναθηναϊκός δεν «σκότωσε» τον αντίπαλο, αλλά είχε διαρκώς το προβάδισμα. Το τρίποντο του Μαντζούκα (59-52) έκοψε τις διαθέσεις των Γερμανών, άλλο ένα, έκανε το σκορ 67-59, για να ακολουθήσει ο Γκραντ με τον ίδιο τρόπο κι ο Λεσόρ με δίποντο, να πάει η διαφορά στο +13 (72-59) και να νομίσουν πολλοί ότι τέλειωσε το ματς.

Η Μπάγερν το πάλεψε, αρχικά με τρίποντο του Μπόνγκα και στη συνέχεια με καλάθια των Μπολμάρο, Ιμπάκα, Ομπστ και ξανά τού Μπόνγκα, μείωσε στο τρίποντο (74-71). Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Γκραντ ευστόχησε σε δύο βολές, ο Ομπστ πήρε σουτ από το σπίτι του κι ο Γκριγκόνις έγραψε τον επίλογο.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 37-30, 54-48, 78-71

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…