Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Λαύριο 111-75

Παναθηναϊκός – Λαύριο 111-75

hernangomez panathinaikos lavrio jpg

«Σκόρπισε» το Λαύριο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός απέναντι στο Λαύριο και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη (111-75). Οι πράσινοι, ιδίως στο δεύτερο μέρος, ήταν απολαυστικοί, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους παίκτες του κόουτς Μέξα και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τη Μακάμπι. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν για ένα μέρος, αλλά στο δεύτερο παραδόθηκαν στις ορέξεις των παικτών του Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά επιθετικά και με 4/5 σουτ πήρε τα ηνία του σκορ (12-8). Το Λαύριο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ειδικά απέναντι στον Ερνάνγκομεθ. Ο Ισπανός έκανε ότι ήθελε έφτασε γρήγορα τους εννιά πόντους και έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (23-11). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν, αλλά οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο και κράτησαν το μεγάλο προβάδισμα τους (31-20).

Ο Καστανιέδα ήταν εξαιρετικός για το Λαύριο και έβαλε πολλά προβλήματα στην πράσινη άμυνα, καθώς σκόραρε με διαφορετικούς τρόπους, έφτασε τους 8 πόντους σε 6 λεπτά και μείωσε τη διαφορά (33-27). Ο Βιλντόζα «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό και με 2/2 τρίποντα επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανακτήσουν το διψήφιο προβάδισμα τους (44-30). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 17 αλλά δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν τη διαφορά. Οι παίκτες του Μέξα με «βομβαρδισμό» έξω από τα 6,75μ. πλησίασαν σε μονοψήφια επίπεδα (49-40). Ο Αταμάν «ξύπνησε» τους παίκτες τους και διατήρησαν τα ηνία του σκορ (56-45).

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος μπήκε με σκοπό να τελειώσει την υπόθεση νίκης. Με ένα εντυπωσιακό 12-2 έδειξε να «καθαρίζει» από νωρίς τον τελικό νικητή (68-47). Οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν πλουραλισμό επιθετικά και είχαν στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου τέσσερις διψήφιους παίκτες (Γκάι, Γκραντ, Γκριγκόνις, Ερνάνγκομεθ). Οι πράσινοι δέχθηκαν μόλις έξι πόντους στην τρίτη περίοδο και εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 30 (86-54).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπως ήταν φυσικό, δεν άλλαξε κάτι. Ο κόουτς Αταμάν μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, δοκίμασε πράγματα και ο Παναθηναϊκός πήρε ξεκούραστα ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα στην Basket League (111-75).

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 56-45, 86-54, 111-75

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…