Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 75-57 (vid)

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 75-57 (vid)

Παπανικολάου, Ολυμπιακός, Εφές

Ο Ολυμπιακός, που τηρεί τις παραδόσεις…

Με οδηγό την άμυνα, ηρεμία στο παιχνίδι, πλουραλισμό στην επίθεση, ο Ολυμπιακός σκόρπισε την Εφές (75-57), κάνοντας την καλύτερη και πιο πειστική -μέχρι τώρα- εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα. Μπορεί να εξελίχθηκε σε εύκολο βράδυ, όμως πριν το τζάμπολ υπήρχε το «πρέπει», με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Λογικό, αφού γέμισε το ρόστερ, παρότι ακόμα είναι στα «πιτς» οι ΜακΚίσικ και Σίκμα.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός, που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε ότι σε δύο αγώνες οι παίκτες του έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους να εκτελούν ελεύθερα τρίποντα. Κι αν με την Παρτιζάν δεν το πλήρωσε, φάνηκε ότι δεν είχε μάθει από το πάθημα με την Μπαρτσελόνα. Αυτή τη φορά, κόντρα στην Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι να μην κάνουν το ίδιο λάθος.

Κάθε σουτ των φιλοξενούμενων ήταν μπροστά σε αντίπαλο, η άμυνα βγήκε ψηλά και σε όλες τις γωνίες, παντού (ή σχεδόν παντού) υπήρχε χέρι παίκτη των «κόκκινων». Την ίδια στιγμή η παραγωγικότητα από την περιφέρεια δεν ήταν σπουδαία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην χτίσει διαφορές ο Ολυμπιακός.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 17-14, αλλά στα μισά της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός απέκτησε διψήφια διαφορά πόντων, που έφτασε μέχρι τους 12, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό με 33-25. Τα δύο φάουλ των Πίτερς (χρεώθηκε το πρώτο στο πρώτο δευτερόλεπτο), Παπανικολάου, Μπραζντέικις, δεν δημιούργησαν συνθήκες συναγερμού, καθώς ανάλογη φθορά υπήρχε και στην αντίπερα όχθη.

Αν ο Φαλ είχε καλύτερο ποσοστό από το 50% στις βολές, ο Ολυμπιακός θα είχε κρατήσει τη διψήφια διαφορά, αλλά δεν έπεσε κι η ζάχαρη στο νερό. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν 10 βολές, ενώ οι Τούρκοι 2, λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι εκτέλεσαν 17 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός μετέφερε το παιχνίδι στο «ζωγραφιστό».

Παράσταση νίκης ο Ολυμπιακός

Η τρίτη περίοδος ήταν προβληματική στα προηγούμενα ματς, αλλά κόντρα στην Εφές ήταν η καλύτερη των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Στο ημίχρονο ήταν μοιρασμένα (20-20) και στο δεκάλεπτο ήταν 12-3! Ο Παπανικολάου… πήρε το όπλο του, ο Κάνααν έκανε εκπληκτικό δεκάλεπτο, ο Πίτερς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κι ο Ολυμπιακός απέκτησε παράσταση νίκης.

Ανέβασε στροφές, πήγε στο 46-31 και στο 58-41, για να κλείσει η περίοδος με το σκορ στο 61-43 και τους «κόκκινους» να έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Παρότι για τέσσερα λεπτά είχε (εκνευριστική) αστοχία, με την μπάλα να γυρίζει γύρω από τη στεφάνη, αλλά να μην καταλήγει μέσα, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε, επειδή έπαιζε εξαιρετική άμυνα.

Με 5.45’’ να απομένουν το σκορ ήταν στο 65-46 κι ο Ολυμπιακός έμπαινε στην τελική ευθεία δίχως άγχος. Ανέβηκε στο +23 (71-48), κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Γκος πήρε τη σκυτάλη κι έγινε ο τέταρτος διψήφιος παίκτης, μετά τους Κάνααν, Παπανικολάου και Πίτερς. Από εκεί και πέρα ο Μπαρτζώκας είχε την άνεση να τελειώσει τον αγώνα με τους Λούντζη, Μπραζντέικς, Πάππας, Τανούλη και Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει κι αυτό φαίνεται. Και, βέβαια, έχει άλλους δύο κρίκους να προσθέσει στην αλυσίδα. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα είναι με τους δύο Αμερικανούς, που για την ώρα δεν μπορούν να βοηθήσουν, λόγω τραυματισμού.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-25, 61-43, 75-57.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…