Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Εφές 91-74 (vid)

Μπαρτσελόνα – Εφές 91-74 (vid)

willey hernangomez barcelona efes jpg

Εμφατική πρεμιέρα για την Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα κόντρα στην Εφές, την οποία κέρδισε στη Βαρκελώνη με 91-74. Οι μπλαουγκράνα με πειστική εμφάνιση επικράτησαν της τουρκικής ομάδας και έκαναν ιδανική πρεμιέρα στη διοργάνωση. Ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ έδειξε με το… καλημέρα ότι θα είναι ο ηγέτης της ομάδας και ηγήθηκε των Καταλανών.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (11-13). Η ίδια εικόνα παρέμεινε μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα του σκορ δίχως καμία να μπορεί να ξεφύγει (22-19).

Η Μπαρτσελόνα σιγά σιγά ανέβαζε την απόδοση της και κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με 8 πόντους (27-19). Οι μπλαουγκράνα είχαν πλουραλισμό στην επίθεση και δυσκόλευαν την άμυνα της τουρκικής ομάδας, αλλά ο Λάρκιν έδινε λύσεις (8 πόντοι) και κράταγε κοντά στο σκορ την Εφές (34-32). Ο Γιαν Βέσελι κράτησε το προβάδισμα για τους Καταλανούς, καθώς σημείωσε συνεχόμενα καλάθια στο φινάλε του ημιχρόνου και έστειλε τους μπλαουγκράνα στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους (40-34).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με την Εφές να κάνει μάλιστα και την ανατροπή (45-46). Η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση και απάντησε με ένα μικρό σερί και ανέκτησε το χαμένο της προβάδισμα (54-48). Η Εφές προσπαθούσε για την ανατροπή, αλλά όταν έφτανε κοντά οι γηπεδούχοι έβγαζαν αντίδραση.

Η Μπαρτσελόνα διατηρούσε τα ηνία στο σκορ, έχτιζε διαφορές στις παρυφές των δέκα πόντων (73-64) και αντιστεκόταν στην πίεση των Τούρκων. O Τζαμπάρι Πάρκερ, που ήταν άποντος για τρία δεκάλεπτα, πήρε «φωτιά» στην τέταρτη περίοδο και με 8 συνεχόμενους πόντους έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων (81-68).

Η Εφές δεν κατάφερε να επανέλθει και η Μπαρτσελόνα έφτασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα (91-74).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-34, 69-64, 91-74

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Η λίστα με τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς

Η Euroleague παρουσίασε τη λίστα με τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς της διοργά…