Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Όσα λένε οι αριθμοί

Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Όσα λένε οι αριθμοί

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΟΚ

Όσα λένε οι αριθμοί για το Μαρούσι – ΠΑΟΚ.

Δύο από τους ηττημένους της πρεμιέρας θα τεθούν αντιμέτωποι το Σάββατο (14/10, 17:15, ΕΡΤ3) στο κλειστό του Αγίου Θωμά, όπου το Μαρούσι θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ

.Το Μαρούσι επέστρεψε έπειτα από 11,5 χρόνια στην Basket League και μπήκε σε αυτήν με την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το Σάββατο θα δώσει το πρώτο παιχνίδι του στο κλειστό του Αγίου Θωμά εκεί όπου δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη στην τελευταία σεζόν του στην κατηγορία, αφού το 2011-12 είχε ρεκόρ 0-12 ως γηπεδούχος. Η τελευταία επιτυχία του ως γηπεδούχος στην Basket League, ήταν εκείνη που σημείωσε στις 16 Απριλίου 2011 επί της ΑΕΚ με 78-69.

Ο ΠΑΟΚ mateco άρχισε την προσπάθεια του στο Πρωτάθλημα με ήττα, κάτι που έγινε για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν, αφού ηττήθηκε από τον Προμηθέα στο PAOK Sports Arena. Αν περάσει με τη νίκη από την έδρα του Αμαρουσίου θα βρεθεί στο 1-1 για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια. Αν όμως ηττηθεί το Σάββατο, θα βρεθεί στο 0-2 για 6η φορά στην ιστορία του στην Basket League.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων άρχισε να γράφεται στο 1969 και από τότε αναμετρήθηκαν συνολικά 54 φορές. Το Μαρούσι έχει το προβάδισμα τόσο συνολικά από καταβολής Α’ Εθνικής, όσο και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ως προς τα ματς της Αθήνας για την Basket League και μετά το αρχικό 2/2 του ΠΑΟΚ mateco –με νίκες μάλιστα δύο πόντων- το Μαρούσι απάντησε με 15 εντός έδρας επιτυχίες στα 17 που ακολούθησαν. Ο Δικέφαλος πάντως ήταν ο νικητής του τελευταίου από αυτά, για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2011-12 όταν επικράτησε με 71-69 (Ελεγκαρ 22, Γκαγκαλούδης 18 – Ράιτ 17, Γκίντενς 15). Είχαν προηγηθεί οχτώ συνεχόμενες, εντός έδρας νίκες για το Μαρούσι και με τις δύο τελευταίες να σημειώνονται στην παράταση.

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων τους…

IMG 9288 jpeg e1697123886744 webp

ΜΑΡΟΥΣΙ

MILESTONE

* Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι οχτώ αμυντικά ριμπάουντ μακριά από τα 100.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε 2/2 βολές στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό και μετράει πλέον 24 συνεχόμενες εύστοχες βολές. Η τελευταία φορά που αστόχησε από τη γραμμή του φάουλ, ήταν στις 28 Ιανουαρίου, στο ματς του Κολοσσού H Hotels με τον Προμηθέα στην Πάτρα (2/3).

* Ο Σακούρ Τζούστον σημείωσε το μοναδικό double-double με πόντους και ριμπάουντ στην πρεμιέρα. Ήταν το 8ο του Αμερικανού σε 38 παιχνίδια της Basket League.

* Το Μαρούσι έκανε ένα σερί 13-0 στο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό και αυτό ήταν το μεγαλύτερο της πρεμιέρας, μαζί με αυτό που έκανε η Καρδίτσα Ιαπωνική κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

ΠΑΟΚ 

MILESTONE

* Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης απέχει οχτώ εκτελεσμένα δίποντα από τα 1.500 στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης απέχει πέντε αμυντικά ριμπάουντ από τα 900 συνολικά στην Basket League, ενώ με δύο θα γίνει ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco που θα φτάσει τα 800 στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

* Ο Έλβαρ Φρίντρικσον είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ (8) μεταξύ των παικτών που σημείωσαν 20+ πόντους στην πρεμιέρα. Περισσότερες είχε μόνο ο Τζόε Ράγκλαντ του Περιστερίου bwin (10).

* Από τους παίκτες που έμειναν άποντοι στην πρεμιέρα, ο Σκάιλερ Φλάτεν ήταν αυτός με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (26:32) και τα περισσότερα σουτ εντός πεδιάς (0/4).

  • Άρης Ιωαννίδης

    «Έφυγε» από τη ζωή ο Άρης Ιωαννίδης

    Την τελευταία του πνοή άφησε ο Άρης Ιωαννίδης. Η Ελευθερούπολη θρηνεί την απώλεια του προέ…
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …