Κεντρική Basket League Καρδίτσα Ιαπωνική Καρδίτσα: Ξεκινά το ταξίδι στην Basket League

Καρδίτσα: Ξεκινά το ταξίδι στην Basket League

Καρδίτσα

Σε πλήρεις ρυθμούς προετοιμασίας για την έναρξη του πρωταθλήματος κινείται η Καρδίτσα

Η δεύτερη διαδοχική συμμετοχή της Καρδιτσιώτικης ομάδας στην Basket League αποτελεί από μόνη της σπουδαία επιτυχία για το μπάσκετ της περιοχής και οι «κυανόλευκοι», με απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας του πρωταθλήματος, ρίχνονται στη «μάχη» τη Δευτέρα στις 5.15 μ.μ., αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα τον Απόλλωνα
Πάτρας Carna.

Όσα διδάγματα κι εμπειρίες αποκόμισε ο Α.Σ.Κ. από την περυσινή παρθενική του παρουσία στην κορυφαία κατηγορία, τόσο ο οργανισμός αναγνωρίζει ότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες ενόψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η δομή του νέου πρωταθλήματος σε συνδυασμό με τη σημαντική ενίσχυση που πραγματοποίησαν στα ρόστερ τους όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, ανεβάζουν την ποιότητα και το δείκτη ανταγωνισμού στο φετινό «μαραθώνιο», με τις παραπάνω παραμέτρους να μην είναι οι μοναδικές που καλείται να υπερκεράσει η ομάδα της πόλης μας.

Οι έξι εβδομάδες προετοιμασίας εμπεριείχαν ισάριθμα φιλικά παιχνίδια, με τις γνωστές συνέπειες που προκάλεσε η θεομηνία το τριήμερο 4-6 Σεπτέμβρη να υποχρεώνουν το αγωνιστικό τμήμα να προσαρμόσει το πρόγραμμά της μακριά από το Κ.Γ. «Γιάννης Μπουρούσης».

Η μεταφορά στο Καρπενήσι για τη συνέχιση των προπονήσεων, τα υποχρεωτικά ταξίδια για όλες τις φιλικές δοκιμασίες και η επιστροφή της ομάδας στην Καρδίτσα και στο ΕΑΚ της πόλης, το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω της απαραίτητης φιλοξενίας πλημμυροπαθών, ήταν μερικές από τις ενέργειες της διοίκησης που επιβάρυναν οικονομικά κι αγωνιστικά τον οργανισμό, όμως ανέδειξαν σε μεγάλο βαθμό τη θέληση για ανόρθωση και την υπερπήδηση όλων των δυσκολιών.

Με τις σκέψεις ακόμη σε εκείνους που μέχρι και σήμερα παλεύουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, μετρώντας τις πληγές από τις ανθρώπινες, ζωικές απώλειες, καταστροφές περιουσιών και υποδομών, ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και μέσω του δικού του αγώνα να μοιράσει, όσο το
δυνατό γίνεται, ελπίδα και χαρά στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας.

Με την αποκατάσταση των ζημιών στο νέο κλειστό γυμναστήριο να προχωρά εντατικά και τη διασφάλιση ότι όλοι οι φετινοί εντός έδρας αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Κ.Γ. «Γιάννης Μπουρούσης», η ομάδα μπορεί να βασίζεται στη δυναμική του δικού της γηπέδου και της στήριξης που της επιτρέπει να θέτει ολοένα και
υψηλότερους στόχους.

Μέχρι την επιστροφή στις εντός έδρας αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Α.Σ.Κ., με εξολοκλήρου ανανεωμένο αγωνιστικό πρόσωπο δουλεύει καθημερινά με σκοπό να παρουσιαστεί έτοιμος για την πρεμιέρα και το απαιτητικό πρόγραμμα της συνέχειας.

Φρεσκάροντας τον Ελληνικό «κορμό», με την απόκτηση των Γιώργου Καμπερίδη, Βασίλη Χρηστίδη, Νίκου Δίπλαρου, Νεοκλή Αβδάλα, Φώτη Μαλέλη, τη διατήρηση του Θανάση Τσούκα στο ρόστερ, την επένδυση στους νεαρούς Ευδόξιο Καπετάκη, Ηλία Κουρέπη, Κωνσταντίνο Πηλίτση, την προσθήκη των Αμερικανών Ρομέλο Ουάιτ, Μίτσελ Σμιθ, Σακ Μπιουκάναν, Τζόρνταν Σάιμπερτ, Τρεντάριους ΜακΚάλουμ και του Καναδού Μάρεκ Κλάσεν, οι «κυανόλευκοι» προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός συνόλου με ταλέντο και προοπτική.

Head coach παρέμεινε ο Νίκος Παπανικολόπουλος, όπως επίσης διατηρήθηκε και το σύνολο του τεχνικού τιμ που απαρτίζεται από τους προπονητές Γιάννη Μίσσα, Γιάννη Γαπκιάδη και Κώστα Σερίφη.

Το ανανεωμένο ρόστερ της ομάδας:

Καρδίτσα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Καρδίτσα Ιαπωνική

Δειτε επισης

Δίπλαρος και Μπιουκάναν έγραψαν ιστορία με ασίστ και κλεψίματα

Ρεκόρ για τους Δίπλαρο και Μπιουκάναν. Η Καρδίτσα επέστρεψε στις νίκες με την επικράτηση τ…