Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Μονακό 76-82 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Μονακό 76-82 (vid)

1731563277 scaled

Με την… αύρα του Ουόκερ και την ποιότητα του Τζέιμς η Μονακό «άλωσε» το Βελιγράδι

Την πρώτη νίκη της στη φετινή Euroleague και σε μια από τις πιο απαιτητικές έδρες της διοργάνωσης κατάφερε να πάρει η Μονακό, που επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 82-76, στην κατάμεστη Stark Arena. Ντεμπούτο με τους πρωταθλητές Γαλλίας ο Κέμπα Ουόκερ.

Μετά τις δύο πρώτες ήττες της σεζόν, από Βαλένθια και Βίρτους Μπολόνια, η Μονακό αναζητούσε μια αντίδραση. Και την βρήκε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της διοργάνωσης. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, στην κατάμεστη Stark Arena, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πήρε τη νίκη και έφτασε στο 1-2, πιάνοντας στη βαθμολογία τους «ερυθρόλευκους».

Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που είχε… λάμψη ΝΒΑ. Ο Κέμπα Ουόκερ έκανε ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα των Μονεγάσκων, παίρνοντας τα πρώτα του λεπτά ως παίκτης της ομάδας του Μόντε Κάρλο. Μέτρησε 2 πόντους με 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 10 λεπτά στο παρκέ, αλλά και μόνο η παρουσία του αρκούσε για να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Ο Μάικ Τζέιμς φρόντισε να κάνει τη δουλειά -και με το παραπάνω- καθώς με 18 πόντους και 11 ασίστ ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας του σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Ο Αστέρας με την ώθηση του κόσμου του κατάφερε να μπει πιο δυνατά στο παρκέ και να πάρει τα ηνία, βρίσκοντας λύσεις από Νέντοβιτς και Νέιπιερ. Η Μονακό είχε κολλήσει επιθετικά και το 23-14 της πρώτης περιόδου αποτύπωσε την εικόνα του αγώνα. Σταδιακά η άμυνα των Μονεγάσκων ανέβασε στροφές. Ο Ντιαλό έγινε παράγοντας στην επίθεση της ομάδας του και η διαφορά μειώθηκε για το 44-38 του ημιχρόνου.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση για τη Μονακό και με δικές του προσπάθειες το μομέντουμ άλλαζε. Οι Μονεγάσκοι είχαν βρει ρυθμό και με τον Χολ να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι το προβάδισμα άλλαξε χέρια για το 63-64 της τρίτης περιόδου. Ο ρυθμός ήταν στα χέρια των φιλοξενούμενων, που έβρισκαν λύσεις. Η άμυνά τους ανέβασε στροφές, ο Ντιαλό πλαισίωσε τον ασταμάτητο Τζέιμς και οι Μονεγάσκοι έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, κάνοντας σεφτέ στη Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 44-38, 63-64,76-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…