Κεντρική Διεθνή Eurocup Άρης – Τουρκ Τέλεκομ 68-66 (vid)

Άρης – Τουρκ Τέλεκομ 68-66 (vid)

Τολιόπουλος, Άρης

Άρης από τα… παλιά, ή από το μέλλον!

Ένας αγώνας, ένα σουτ, μια νίκη, μια… ιστορία. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς όσα έγιναν στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης νίκησε με 68-66 την Τουρκ Τέλεκομ, έχοντας ως ήρωα τής βραδιάς τον Βασίλη Τολιόπουλο (έπαιξε και για τον Μποχωρίδη), αλλά κι άμυνα από αυτές που προσφέρουν νίκες.

Το ματς ήταν σκληρό ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος. Ο Άρης ήταν ελαφρώς καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο, δίχως όμως να κερδίσει κάτι περισσότερο από τρεις πόντους διαφορά (23-20). Η δεύτερη περίοδος, όμως, ήταν κακή για τους «κίτρινους», με την ομάδα από την Άγκυρα να κυριαρχεί απόλυτα, να ανατρέπει τη σε βάρος της κατάσταση και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αέρα τεσσάρων πόντων (34-38).

Η ώρα τού Τολιόπουλου

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, αλλά ο Άρης είχε τον Τολιόπουλο. Με 3/3 τρίποντα έδωσε αέρα 9 πόντων στην ομάδα του, αλλά οι φιλοξενούμενοι -μετά το τάιμ άουτ, που εσπευσμένα πήρε ο κόουτς Τσάνακ– γύρισαν την κατάσταση κι ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στον πόντο (55-54).

Ήταν προφανές ότι όλα θα κρίνονταν στο σουτ. Ο Άρης, με τον κόσμο να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, πήρε τη νίκη μέσα από την άμυνά του. Το 68-66 ήταν αποτέλεσμα… άμυνας, ή αν προτιμάτε και άστοχων επιλογών του Ουάλας, ο οποίος είχε τρεις ευκαιρίες είτε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, είτε να στείλει το ματς στην παράταση, όμως δεν τα κατάφερε.

Ο Άρης δικαίως πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο Eurocup (ως τώρα είχε δύο ήττες) και τον Τολιόπουλο να κάνει ρεκόρ καριέρας με τον Άρη στην Ευρώπη.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 34-38, 55-54, 68-66.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…