Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Μπασκόνια 86-91 (vid)

Άλμπα – Μπασκόνια 86-91 (vid)

mcintyre baskonia alba berlin jpg

«Έσπασε» το ρόδι η Μπασκόνια

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπασκόνια. Οι Βάσκοι, αν και δυσκολεύτηκαν, κατάφεραν να επικρατήσουν της Άλμπα Βερολίνου με 91-86. Οι Γερμανοί απέδειξαν ξανά ότι είναι σκληρό καρύδι, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τις λύσεις κυρίως επιθετικά ώστε να φύγουν με το διπλό. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Πεναρόγια έδειξαν ψυχικά αποθέματα και παρότι είδαν τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στο -3 κατάφεραν να πάρουν αυτοί τη νίκη.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (8-10). Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και το ένα καλάθι διαδέχονταν το άλλο (15-16). Το σκορ ήταν αρκετά υψηλό στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Μπασκόνια να έχει τα ηνία (21-25).

Η Μπασκόνια διατηρούσε το προβάδισμα της, αλλά η Άλμπα ήταν κολλημένη πάνω της σαν… βδέλλα (31-35). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ. Οι Βάσκοι έβρισκαν τρόπους να σκοράρουν, αλλά στα αμυντικά τους καθήκοντα δεν ήταν συνεπείς και η Άλμπα το εκμεταλλευόταν (37-41). Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετική στη δεύτερη περίοδο και έφεραν τούμπα το ματς (45-43). Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ (47-51).

Οι Βάσκοι ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και με ένα μεγάλο σερί προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (49-60). Η Μπασκόνια σταδιακά άρχισε να ελέγχει το ματς. Η Άλμπα «κόλλησε» επιθετικά, ενώ και στην άμυνα άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα. Οι φιλοξενούμενοι με πλουραλισμό στην επίθεση είχαν το εύκολο καλάθι και με την εξαιρετική τους τρίτη περίοδο μπήκαν σε θέση οδηγού στο ματς (61-76).

Άλμπα απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι και δεν τα παράτησε. Με ένα μικρό σερί 7-0 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου κατάφερε να ρίξει τη διαφορά και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του ματς (68-76). Οι Γερμανοί έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη ανατροπή, καθώς με ακόμη ένα καλάθι του Σπανιόλο έφεραν το ματς σε απόσταση αναπνοής (83-85).

Η Μπασκόνια έβγαλε, όμως, αντίδραση. Οι Βάσκοι κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να ελέγξουν τα πράγματα και να μην επιτρέψουν στους Γερμανούς το κάτι παραπάνω. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα μικρό σερί 4-0 και πήραν «ανάσα» 1,40′ πριν το τέλος (83-89). Ο Τίμαν απάντησε και με ένα μεγάλο τρίποντο μείωσε σε 89-86 46” πριν το τέλος.

Ο Ματ Τόμας έχασε την ευκαιρία να ρίξει κι άλλο τη διαφορά και ο Μονέκε με 2 βολές 9” πριν το τέλος τέλειωσε το ματς. Η Μπασκόνια πέρασε δια πυρός και σιδήρου και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 91-86.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 47-51, 61-76, 86-91.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 79-63 (vid)

Έκανε το 1-0 το Περιστέρι Την πρώτη νίκη στη σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου πανηγύρισε το Περι…