Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Τακιανός: «Παλέψαμε μέχρι το τέλος»

Τακιανός: «Παλέψαμε μέχρι το τέλος»

Φώτης Τακιανός

Για τους στόχους και την αφετηρία των δύο ομάδων μίλησε ο Φώτης Τακιανός.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό του Super Cup από τον Παναθηναϊκό και αύριο (30/09) θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό το Περιστέρι. Ο Φώτης Τακιανός μιλώντας για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αναφέρθηκε στη διαφορετική αφετηρία από την οποία ξεκινάνε Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, στους στόχους των δύο ομάδων, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Τζαμάνι ΜακΝις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Τακιανού:
«Εφόσον σήμερα ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια να ευχηθούμε υγεία σε όλες τις ομάδες και ο καθένας μέσα από τη διαδικασία να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει. Αυτό δεν είναι εύκολο, απαιτεί ψυχική και πνευματική δύναμη, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της σεζόν.

Στο πρώτο ημίχρονο η λειτουργία μας στην άμυνα έδωσε ρυθμό στην ομάδα, μας έλειψε όμως το σκορ από την περιφέρεια, είχαμε 0/6 τρίποντα, αλλά ήμασταν πίσω με 5 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι μετά το 43-46 γιατί οι ψηλοί μας φορτώθηκαν με φάουλ, μπήκαμε σε ένα ροτέσιον προστασίας και γίναμε σοφτ στις επαφές μας στη ρακέτα, το οποίο πληρώσαμε με ένα 19-2.

Η ομάδα μας δεν παραδόθηκε, προσπάθησε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον αντίπαλό μας. Η αφετηρία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ δεν είναι ίδια. Πρέπει να αξιολογούμε την αφετηρία, δηλαδή τί ρόστερ έχουν, τί μπάτζετ έχουν οι ομάδες και τί στόχους.

Έχουμε επενδύσει στην εξέλιξη με νεαρούς και έμπειρους παίκτες. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια συγκέντρωση, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε πολλά κομμάτια σε άμυνα και επίθεση.

Σε αυτά τα παιχνίδια, το ζητούμενο είναι να αναγνωρίσουμε σε ποιο σημείο μπορούν να επιτευχθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι. Τώρα πρέπει να δούμε αν οι παίκτες είναι ομαδικοί και αν έχουν απορροφήσει το σύστημα. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάλογα με το αν μιλάμε για φιλικό, παιχνίδια Super Cup ή πρωταθλήματος, όλα έχουν την ίδια σημασία και αντιμετωπίζονται με την ίδια λογική.

Το να διαφοροποιείς ως απόδοση έναν παίκτη είναι άδικο για το σύνολο. Ο ΜακΝις αποκτήθηκε λόγω των αγωνιστικών του χαρακτηριστικών και επειδή είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει το step-up. Πρέπει να δούμε πως λειτούργησε όλη η ομάδα για να έχει την απόδοση που είχε. Δεν πρέπει να θεωρήσει μετά από αυτό το ματς ότι έχει καταφέρει κάτι, γιατί είναι μόλις το πρώτο ματς της σεζόν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μαργαρίτης: «Το κορμί μου αντέχει ακόμη»

Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, …