Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τα «φαντάσματα» βγήκαν στην επιφάνεια

Τα «φαντάσματα» βγήκαν στην επιφάνεια

Γύρισαν τα φαντάσματα Λιόλιου Βασιλακόπουλου

Ο Βασιλακόπουλος έφυγε, τα «φαντάσματα» επέστρεψαν.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι «άξιος» (δεν το λες) συνεχιστής της κληρονομιάς, που άφησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Σε πολλά σημεία είναι σαν να μην έχει αλλάξει η διοίκηση της Ομοσπονδίας, αλλά αυτό απέχει από το να επανεμφανιστούν φαντάσματα του παρελθόντος.

Σαν να άνοιξε ο πύργος της Τρανσυλβανίας και βγήκαν ο κόμης Δράκουλας και η παρέα του. Σαν να γύρισε το ρολόι δύο χρόνια πίσω, τότε που δεξί χέρι τού κ. Βασιλακόπουλου σε θέματα διαιτησίας (έλεγε ότι) ήταν ο Μπάμπης Καραμανλής. Ιδιοκτήτης -κατά δήλωσή του- ενός μπλοκ, που ασχολείται με τη διαιτησία στο μπάσκετ, τέως πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, έμοιαζε με «φάντασμα».

Γιατί χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη; Δεν είχε κανέναν θεσμικό ρόλο, αλλά εμφανίζονταν σε πολλά μέρη, όπου υπήρχαν διαιτητές. Δεν είχε -θεωρητικά- καμία σχέση με τον χώρο, αλλά το όνομά του ακούγονταν σε διάφορες περί διαιτησίας συζητήσεις. Και βέβαια, δήλωνε αιώνια πίστη στον Βασιλακόπουλο.

Αυτόκλητος διαμεσολαβητής ή κομιστής;

Το… φάντασμα επανεμφανίστηκε. Από την αγάπη στον τέως πρόεδρο της ΕΟΚ, δήλωσε «αδερφός» του νυν προέδρου. Πότε πρόλαβε κι έγιναν «αδέρφια» με τον Λιόλιο δεν γνωρίζω και δεν μ’ ενδιαφέρει. Σημασία έχει πού και πώς εμφανίστηκε.

Παρότι πλέον -κατά δήλωσή του- δεν έχει σχέση με τον εν λόγω διαδικτυακό τόπο, συνεχίζει να ασχολείται (γιατί και πώς;) με τη διαιτησία. Πήρε τηλέφωνο τον κ. Σοφοκλή Πιλάβιο και του ζήτησε να τραβηχτούν οι πελάτες του – πρώην μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ (Ζαβλανός, Κορομηλάς και Μητσόπουλος) από τη δικαστική διαμάχη με την ΟΔΚΕ.

Η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας διαιτητών (απίστευτο, αν συγκρίνει κανείς τα ονόματα και την ιστορία καθενός) είχε τιμωρήσει τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ με 1.5 χρόνο άρσης δήλωσης μη ενεργείας (πρακτικά εκτός διαιτησίας). Η όλη διαμάχη αφορούσε ένα σεμινάριο(δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες, αλλού είναι η ουσία). Οι τρεις προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ κέρδισαν την υπόθεση, η διοίκηση της ΟΔΚΕ προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, έσπασε τα μούτρα της και πλέον οι τρεις κατέθεσαν αγωγή σε βάρος των διοικούντων την ομοσπονδία.

Άλλαξε ο Μανωλιός

Ο Καραμανλής πρότεινε στον Πιλάβιο να συναντηθούν όλοι μαζί στο καφέ που διατηρεί στο Κολωνάκι, προκειμένου να τα βρουν. Αν λειτουργεί αυτοβούλως, ως «φάντασμα», οφείλει ο Βαγγέλης Λιόλιος να του φράξει κάθε δίοδο επιστροφής, να τον αφήσει στο παρελθόν και στον Βασιλακόπουλο. Αν πάλι πέρασε στη δική του σφαίρα επιρροής (το λες κι αυλή), άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Αν υπήρχαν κάποιοι (πολλοί) λόγοι να αντιπολιτεύεται κανείς τον Βασιλακόπουλο, η παρουσία του Καραμανλή ήταν εκ των σημαντικότερων. Όσοι (λίγοι) λέγαμε ότι το μπάσκετ πρέπει να απαλλαγεί από τη διοίκηση του «πατερούλη» είναι για να πάψουν να διαδραματίζουν ρόλο τέτοιοι τύποι. Σε άλλους μπορεί να αρέσουν, εγώ δεν θα επέλεγα να πιώ καφέ μαζί τους… Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι.

Αν η αλλαγή έχει να κάνει ΜΟΝΟ με το πρόσωπο του Βασιλακόπουλου κι οι υπόλοιποι να συνεχίσουν, κάτι έχουμε κάνει λάθος. Ένας ένας (αναμένουμε οσονούπω κι επιστροφή Ταβουλαρέα) ξανάρχονται. Τα «φαντάσματα» βγήκαν στους δρόμους.

Να χαιρόμαστε που τη θέση του Τσαγκρώνη πήρε ο Νικολόπουλος, ή που πλέον ο Ντάκουρης πραγματοποιεί το όνειρό του και δεν χάνει ταξίδι, τη στιγμή που επανεμφανίστηκε ο Καραμανλής; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω…

Αντί επιλόγου: Αν υπήρχε και μία πιθανότητα να θεωρήσω ότι η διοίκηση της ΟΔΚΕ μπορεί να έχει δίκιο, η εμφάνιση του Καραμανλή με πείθει ότι το δίκιο είναι με τα τρία πρώην μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …