Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 75-72

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 75-72

Ολυμπιακός

Νίκησε ο Ολυμπιακός – Εξαιρετικός ο Μίλου.

Τα φιλικά ΔΕΝ είναι για να βγαίνουν συμπεράσματα, παρά μόνο για τους προπονητές. Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις με 75-72, έχοντας ηγέτη τον Μιλουτίνοφ κι εκτελεστή τον Πίτερς, σ’ ένα ματς που δεν αγωνίστηκαν οι ΜακΚίσικ και Φαλ, άρα συν ένας λόγος για να μην βγάλουμε βιαστικές κρίσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν καλά, έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, δείγμα του ότι θέλουν χρόνο για να συντονιστούν. Απολύτως λογικό, από τη στιγμή που αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι για τον Μιλουτίνοφ, ο Γκος ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό, ενώ ο Μπαρτζώκας ήταν υποχρεωμένος να κάνει συντήρηση, για να τους έχει όλους.

Ο Μιλουτίνοφ «διπλός» σε πόντους και ριμπάουντ έκανε πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να χαμογελούν. Ο Πίτερς δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση, ενώ ο Σίκμα ήταν αυτό που περιμένουμε να δούμε: Σοβαρή αξιόπιστη λύση, παίκτης που δεν θα βγάλει φάσεις για να σηκωθεί το γήπεδο στον αέρα, αλλά απόλυτος εκφραστής του σκεπτόμενου μπάσκετ.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια. Οι Λιθουανοί είχαν στο πρώτο ημίχρονο το πάνω χέρι, από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Όταν προηγήθηκαν, στο τελευταίο δίλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε απαντήσεις με τους Ουόκαπ (1/2 βολές), Πίτερς (δίποντο) και Γκος (2/2 βολές). Έτσι το 70-72 έγινε 75-72 κι όλα τέλειωσαν με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν την άμυνα και τον Μιλουτίνοφ να παίρνει το τελευταίο ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 34-30, 55-54, 75-72.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (5 ασ.), Κάναν 4, Παπανικολάου 9, Πίτερς 19 (3/7 τρ. 8 ρ.), Μιλουτίνοβ 11 (5/9 δ., 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 12, Σίκμα 8, Τανούλης, Γουίλιαμς-Γκος 5.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Μακσβίτις): Έβανς 11 (1), Λεκαβίτσιους 2, Χέιζ 7, Σμιτς 2, Ουλανόβας 10, Μήτρου-Λονγκ 12 (2), Γκεντράιτις, Μπιρούτις 5, Ντίμσα 8 (2), Λαβρινοβίτσιους 2, Μάνεκ 9 (3), Μπουτκεβίτσιους 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Ξέφρενο γλέντι στον Αργυρό

Στον Αργυρό γλέντησε την άκρως επιτυχημένη χρονιά ο Παναθηναϊκός. Στο νυχτερινό μαγαζί όπο…