Κεντρική Γυναίκες Καινοτομίες και τα παράθυρα του Eurobasket 2025

Καινοτομίες και τα παράθυρα του Eurobasket 2025

Εθνική γυναικών

Τί νέο θα δούμε στα παράθυρα του Eurobasket 2025.

Η ευχάριστη είδηση για το μπάσκετ γυναικών, ήταν σαφώς η ανάληψη από την Ελλάδα του Eurobasket women 2025! Από εκεί και πέρα υπάρχουν καινοτομίες που καλό είναι να γνωρίζουμε. Τίς εξηγούμε γιατί δεν έχουν γραφτεί πουθενά… όσους φυσικά ενδιαφέρουν.

Πρώτα… οι τέσσερις προκριματικοί όμιλοι σε ισάριθμες χώρες, όπως στους άνδρες, για πρώτη φορά στην ιστορία.
Στις 19 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για τούς αγώνες στους προκριματικούς ομίλους, αρχής γενομένης από τον προσεχή Νοέμβριο.

Οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες των προκριματικών ομίλων Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία θα αποτελέσουν τον ένα όμιλο δίνοντας μεταξύ τους δυνατούς αγώνες στα παράθυρα σαν τουρνουά… μακράς διαρκείας. Εννοείται πως οι τέσσερις έχουν προκριθεί στις 16 ομάδες τής τελικής φάσης, οι οποίες θα αγωνιστούν για την οκτάδα και τα προημιτελικά τής Αθήνας.

Εθνική γυναικών

Οι υπόλοιπες 12 θέσεις θα προκύψουν από τους οκτώ ομίλους των παραθύρων και θα συμμετέχουν οι υπόλοιπες 32 εθνικές ομάδες. Ένα άλλο νέο στοιχείο, είναι πως οι δύο πρώτες ομάδες των τεσσάρων ομίλων τής τελικής φάσης περνάνε στα προημιτελικά χωρίς τα χιαστί που ίσχυαν μέχρι φέτος. Οι αγώνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων στις γυναίκες βαδίζει διοργανωτικά στα βήματα των ανδρών και αυτό δίνει άλλο πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μία διετία που πρέπει να σημάνει και να αλλάξει πολλά στην Ελλάδα όσο αφορά τον γυναικείο χώρο του μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Elite League: Στα Άνω Λιόσια το Final 4

Το τριήμερο 17-19 Μαΐου το Final 4 της ΕΟΚ στα Άνω Λιόσια Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα φ…