Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Καμπερίδης: «Αισιόδοξοι γιατί υπάρχει ομοψυχία, κίνητρο και διάθεση»

Καμπερίδης: «Αισιόδοξοι γιατί υπάρχει ομοψυχία, κίνητρο και διάθεση»

591B0038 9B73 490F 9F66 BB1A7EA79904

Απολογισμό για την Εθνική έκανε ο Σάββας Καμπερίδης.

Ο Σάββας Καμπερίδης, συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών, έκανε έναν απολογισμό με βάση τα συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στο Άμπου Ντάμπι.

«Με τα δεδομένα που υπήρχαν εξ αρχής στην ομάδα, τις απουσίες που γνωρίζαμε και αυτές που προέκυψαν, το βασικό ζητούμενο ήταν ο βαθμός προσήλωσης στην άμυνα, η σκληράδα που πρέπει να δείχνουμε και πώς μπορούμε αυτό να το καρπωθούμε στην επίθεση. Η ομάδα σε γενικές γραμμές έδειξε αμυντικά καλό πρόσωπο στα φιλικά, αλλά σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε γιατί δοκιμάσαμε διαφορετικές άμυνες, τόσο στο μισό γήπεδο, όσο και σε όλο το γήπεδο. Τα φιλικά που δώσαμε ήταν πολύ χρήσιμα, υπήρχαν στιγμές που ανέδειξαν αδυναμίες, τις μελετάμε και τώρα θα έχουμε τρεις δυνατές προπονήσεις στη Μανίλα, που θα είναι πολύ σημαντικές για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αμυντικά και επιθετικά, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι», τόνισε.

Πλέον το βλέμμα στρέφεται στη Μανίλα, για την οποία αναχωρεί η αποστολή το πρωί της Δευτέρας καθώς το πρώτο τζάμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει. «Ο κόουτς προσπαθεί να δώσει ένα στίγμα για το τι θα αντιμετωπίσουμε, ώστε η ομάδα να έχει τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προσήλωσης. Μέχρι τώρα δεν είχαμε μπει σε λεπτομέρειες για τους αντιπάλους στην πρώτη φάση, αφού εστιάζαμε στα φιλικά που είχαμε μπροστά μας. Από εδώ και πέρα, στις μέρες που απομένουν η ομάδα θα εστιάσει στους αντιπάλους της πρώτης φάσης. Είναι δεδομένο ότι έχουμε δύο παιχνίδια που είναι δύσκολα αλλά είναι στα μέτρα μας, αυτά απέναντι στην Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία, συν το παιχνίδι με τις ΗΠΑ, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ομοψυχία, υψηλό κίνητρο και διάθεση από όλους για δουλειά και το καλύτερο δυνατό», ανέφερε ο Σάββας Καμπερίδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…