Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ιτούδης: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να το δείξουμε»

Ιτούδης: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να το δείξουμε»

384498C3 12F3 4797 8E06 EFEB0AC96A37

Με πρώτη στάση το Άμπου Ντάμπι και τελικό προορισμό τη Μανίλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Εθνική Ανδρών αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (15/8) για το μεγάλο ταξίδι στην Ασία.

Στην αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» βρίσκονται 13 παίκτες, εξαιρουμένου του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα και στο πλευρό της συζύγου του Αγγελικής, περιμένοντας τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους και θα ταξιδέψει μέσα στα επόμενα 24ωρα

Στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου βρίσκονται οι εξής παίκτες: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Τόμας Ουόκαπ, Γιώργος Τσαλμπούρης και Μανώλης Χατζηδάκης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις φάνηκε ικανοποιημένος με την θετική ανταπόκριση που έδειξαν οι παίκτες του στην προετοιμασία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης: «Χρόνια Πολλά σε όλους για αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είμαι ικανοποιημένος από την όρεξη, συγκέντρωση και τα επίπεδα αυταπάρνησης που έδειξε η ομάδα στην προετοιμασία. Η Εθνική ομάδα πάει σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο κι αυτό αποτελεί επιτυχία για την ίδια και την ομοσπονδία. Αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση όπως ορίζει η διαδικασία, έχουμε τρία παιχνίδια-τελικούς. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι με την Ιορδανία, αλλά έχουμε πρώτα τα φιλικά στο Άμπου Ντάμπι. Στα τέσσερα φιλικά είδαμε στοιχεία από το αγωνιστικό μας προφίλ, θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία σε άμυνα και επίθεση, αλλά και να είμαστε πιο εύστοχοι. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσουν πίσω πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο αθλητές, αν και όπως έχω επισημάνει θα μπορούσε στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις να είναι 14 παίκτες διαθέσιμοι και να επιλέγονται οι 12 για κάθε αναμέτρηση. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να το δείξουμε».

Σε ερώτηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: «Δεν προετοιμαστήκαμε έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δυστυχώς το τάιμινγκ όριζε πως ο Γιάννης δεν θα τα καταφέρει, ήταν λίγες οι ελπίδες. Ευχόμαστε να έχει την υγεία του και να προσφέρει στο μέλλον ξανά στην Εθνική ομάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…