Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ιταλία – Ελλάδα 74-70.

Ιταλία – Ελλάδα 74-70.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ

Στην κορυφή του Aegean Ακρόπολις η Ιταλία.

Έπέσε η αυλαία του Aegean Ακρόπολις Tournament, η Ιταλία επικράτησε της  Ελλάδας στο ΟΑΚΑ με 74-70.

Δυναμικά μπήκε η Ιταλία στο παρκέ, η σωστή κυκλοφορία της μπάλας σε συνδιασμό με την προσπάθεια που κατέβαλε ο Μέλι της έδωσαν το προβάδισμα (19-16). Στην 1η περίοδο είδαμε τον ομοσπονδιακό προπονητή να δοκιμάζει ένα ν΄ρο σχήμα με μοναδικό γκάρντ τον Γουόκαπ σε συνδιασμό με Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη, το οποίο δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε (24-18).

Η Ελλάδα είχε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα αλλά και πάρα πολλά χαμένα ριμπάουντ τα οποία έδιναν ανάσες στους Ιταλούς. (32-23). Ο Νίκολα Μίλι ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, είχε μαζέψει 11 πόντους μέσα σε 16′. Το ημίχροο έληξε με τη θεαματικό buzzer beayer τρίποντο του Ουόκαπ,  σκόραρε από την κουρφή της ρακέτας , ξεσηκώνοντας όλο το ΟΑΚΑ (35-31).

Προβληματισμό δημιουργούσε η εικόνα της Εθνικής, μέσα σε 30′ είχε κάνει 11΄λάθη με λιγότερα από 15ψεκτελεσμένα δίποντα και σε σχέση με τα τρίποντα τα οποία ήταν 22. Η 3η περίοδος έληξε με 57-46.

Τελική ευθεία… Οι έξι μαζεμένοι πόντοι του Ρογκαβόπουλου ήταν η αρχή για να σηκωθεί «στο πόδι» όλο το ΟΑΚΑ. Το τρίποντο του Παπανικολάου και το εύστοχο σουτ του Χατζηδάκη μείωσαν τη διαφορά στους +6 (67-61). Η Ελλάδα πέταξε στα σκουπίδια κάποιες ευκαιρίες με αποτέλεσμα να δυσκολέυει ξανά το παιχνίδι της (70-63). Η Ιταλία επέβαλε τον δικό της ρυθμό με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη με

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 35-31, 57-46,

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…