Κεντρική Γυναίκες Γυναικείου προβληματισμοί… μην ενοχλείστε

Γυναικείου προβληματισμοί… μην ενοχλείστε

supercopa 1 jpg

Βλέπω αυτά και ταυτόχρονα τα δικά μας. Αρχίζει μία νέα σεζόν στο μπάσκετ γυναικών που όλοι λένε ότι θέλουν να είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς. Μάλιστα.

Η σεζόν ξεκινά επίσημα με το κύπελλο τής Α2, εδώ και πολλά χρόνια, όπου ως γνωστόν οι ομάδες έχουν ταβάνι αφού θα συναντηθούν με την Α1 η οποία έχει τρείς ξένες παίκτριες οπότε είναι άνισοι αγώνες.

Δεν έχω δει βέβαια να ενοχλεί τα σωματεία τόσα χρόνια. Στο αντρικό άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του κυπέλλου. Στις γυναίκες συνεχίζουμε στα παλιά…Α όχι μπήκε ο τελικός πριν αυτό των ανδρών.

Μην το ξεχάσω… Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε στις γυναίκες All Star Game; Στούς άνδρες κάθε χρόνο.

Επίσης ποιόν έχει ενοχλήσει που η κλήρωση τής Α1 γυναικών δεν γίνεται ανεξάρτητη, σαν η κορυφαία κατηγορία γυναικών στην Ελλάδα, αλλά την βάζουν μαζί με όλες τίς άλλες ανδρών και γυναικών?

Ακούσατε ποτέ κάποια ένσταση? Σιγά τώρα.

Παντού στην Ευρώπη η σεζόν ξεκινά με μια γιορτή που είναι το Supercup, οι κάτοχοι του πρωταθλήματος και τού κυπέλλου δίνουν τον πρώτο επίσημο αγώνα για τον πρώτο τίτλο τής χρονιάς.
Στην Ισπανία το έχουν προχωρήσει περισσότερο αφού κάνουν τουρνουά μεταξύ των πρώτων τεσσάρων ομάδων!

Φέτος ειδικά που οι τίτλοι μοιράστηκαν ανάμεσα στους αιώνιους δεν θα ήταν σπουδαίο για τον γυναικείο χώρο ένα ματς μεταξύ τους με έπαθλο την πρώτη… κούπα όπως γίνεται στούς άνδρες?
Βέβαια με ανάλογη προβολή τής Ομοσπονδίας εννοείται.

Το γυναικείο μπάσκετ χρειάζεται πρώτα από όλα να γίνει γνωστό στον πολύ κόσμο, δεν το ξέρουν αφήστε που τα περισσότερα κορίτσια πάνε στο βόλεϊ. Το καλοκαίρι βρέθηκα στην Ναύπακτο…200 κορίτσια στο βόλεϊ, 40 στο μπάσκετ.

Μεγάλες περιοχές χωρίς ομάδες και ματαίωση πρωταθλημάτων. Κάτι πρέπει να γίνει. Αν κάτι με ανησυχεί είναι ότι δεν βλέπω από πουθενά την μεγάλη διάθεση για το καλύτερο στον χώρο.

Όλοι στο μπάσκετ γυναικών έχουν μείνει στον μικρόκοσμο τους και όλα καλά. Τα παραπάνω μοιάζουν σαν να μην τούς αφορούν… Έτσι η στασιμότητα συνεχίζεται και δεν μου λέει κανείς πώς θά αλλάξει αυτό.

Τα επικοινωνιακα τα ακούω και τα βαρέθηκα. Προβληματισμοί δικοί μου…μην ενοχλείστε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Προμηθέα

Παναθηναϊκός – Προμηθέας σε εξ αναβολής αγώνα για το Top 6. Ο Παναθηναϊκός μετά την …