Κεντρική Ελλάδα Camp Όταν το Camp γίνεται… ανοιχτό σχολείο (pics)

Όταν το Camp γίνεται… ανοιχτό σχολείο (pics)

Το Camp στην Κω

Ποτέ δεν συγκεντρώθηκαν τόσοι σημαντικοί μπασκετάνθρωποι σ’ ένα Camp.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη μπασκετικά Camp και το καθένα έχει τη δική του αξία, σημασία και προσφορά. Μακριά από εμάς ο μηδενισμός. Λίγα (ελάχιστα) Camp έχουν τόσο έντονο το μαθησιακό στοιχείο. Δεν είναι εύκολο να φέρεις τον κορυφαίο Skill Development, τον Γκέινον Μπέικερ, αλλά κι αυτό από μόνο του έχει… περιορισμένη αξία, μπροστά στον πλούτο των ανθρώπινων πόρων, που εμφανίστηκαν στις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

kos camp gannon3

Ξεκινάμε από το Camp της Κω. Εκεί όπου η ΑΕΚ συνεργάστηκε με το United Basketball Camp. Μέχρι 80 παιδιά «χωρούσαν». Κι αυτό γιατί εμείς δεν… παρκάρουμε παιδιά, θέλαμε όλα να έχουν άμεση επαφή και συνεργασία με τον Μπέικερ. Υποχρεωθήκαμε να ανεβούμε στα 87, καθώς η ζήτηση ήταν τεράστια. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά…

kos camp gannon4

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές

Ο Κώστας Χαρίσης (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρη κι άλλες ομάδες στην Α1), με σπουδές στην Αμερική, ήταν ο εμπνευστής του United Skill Development Camp. Στην Κω έχει βρει το δικό του λιμάνι κι εμείς έναν απίθανο τύπο, που φρόντισε για τα πάντα.

kos camp gannon1

Ο Γκέινον Μπέικερ με τον Δημήτρη Γαλάνη συνθέτουν «αχώριστο δίδυμο». Δεν ήταν μόνοι τους. ο Γιάννης Δαμαλής (ΑΠΟΕΛ, παλιότερα δούλεψε σε Κατάρ, Ηρακλή, Πιερικό), ο Γιώργος Καζάκος (Φοίβος Κω), ο Κώστας Σαντής (Ηρακλής 2000, Καρδάμαινα), ο Χρήστος Τσίμπος (από τον Ηρακλή βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία), η Κασσιανή Παπαδοπούλου (Κως), ο Φρατζέσκος Χρήστου (Ξάνθη / Κως), ο Παναγιώτης Τσατάλας (Γιάννενα), συνάντησαν τον… πατέρα των Camp, Rik Walrord.

kos camp gannon5

Ο Ρικ έχει συμμετάσχει σε Camp (κρατηθείτε) σε 32 χώρες στον κόσμο. Κουραστήκατε; Προσθέστε και τον τεράστιο Όντι Νόρρις (Μπαρτσελόνα), που μετά τη θητεία του στο Περιστέρι αγάπησε τη χώρα μας, αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού και πρώην Αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, Τάκη Τριαντόπουλο κι έχετε όλους όσοι δούλεψαν (μαζί με τον υπογράφοντα) για το Camp. Τα Camp, αλλά ας τα πάμε ένα – ένα.

kos camp gannon6

Το νησί τού μπάσκετ

Η Κως έγινε για 15 ημέρες το νησί τού μπάσκετ, καθώς παρέλασαν όλοι όσοι προαναφέραμε. Και δεν ήταν μόνο η παρουσία τους στο γήπεδο, αλλά κι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διοργάνωση. Πήγαμε σε Μαστιχάρι, Ζια, Καρδάμαινα (απ’ όπου κι η φωτογραφία, στο υπέροχο «Κύμα», με τον Κυριάκο Μαμινάκη, που έχει βάλει φοβερό μεράκι για να φτιάξει έναν υπέροχο χώρο). Κι ίσως να ξεχνώ και κάποια από τα μέρη, που γυρίσαμε.

kos camp gannon8

Από τη μια ο Κώστας Χαρίσης, από την άλλη ο Τάκης Τριαντόπουλος με την εταιρεία NIB Business Advisory, ο οργανωτικός Δημήτρης Γαλάνης κι ο ακούραστος Γκέινον (πού βρίσκει τόση ενέργεια;), διασφάλισαν την απόλυτη επιτυχία κι έδωσαν άλλη διάσταση στην έννοια του Camp.

kos camp gannon7

Προσωπικές ευχαριστίες στους δύο Γιάννηδες (Κρητικούς). Γνωρίζουν γιατί…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Camp

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …