Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Όταν η ΕΟΚ επιλέγει να εκθέσει τον Ιτούδη

Όταν η ΕΟΚ επιλέγει να εκθέσει τον Ιτούδη

Γιατί δεν μιλάει η ΕΟΚ;

Ακατανόητη όσο κι ένοχη η σιωπή της ΕΟΚ για την Εθνική.

Εδώ και καιρό «σέρνονται» διάφορα σενάρια, φήμες, «πληροφορίες», για παίκτες της Εθνικής, οι οποίοι -καθένας για τους δικούς του λόγους- δεν θα φωνάξουν «παρών» στο Παγκόσμιο. Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Πολλά εξ αυτών έχουν στόχο τον Δημήτρη Ιτούδη. Τι έχει κάνει η ΕΟΚ, για να προστατεύσει τον Ομοσπονδιακό τεχνικό; Τίποτα. Το γιατί, ας το απαντήσει ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Κάναμε (όπως πάντα) ρεπορτάζ. Επισήμως, εδώ και καιρό, ο Κώστας Σλούκας έχει ενημερώσει την ΕΟΚ ότι δεν θα μετέχει της προετοιμασίας. Επισήμως έχει ενημερώσει ο Νικ Καλάθης, ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο και θέλει να ξεκουραστεί, για να το ξεπεράσει. Ως εδώ όλα καλά, ή σχεδόν όλα καλά.

Η υπόθεση των δύο Αντετοκούνμπο

Πάμε στα δύσκολα, εκεί που είναι εκτεθειμένη η ΕΟΚ του κ. Λιόλιου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει καθαρισμό στο γόνατό του (γνωστό κι αυτό). Το ίδιο έκανε, ή σκοπεύει να κάνει ο αδερφός του Κώστας. Αμφότεροι θέλουν να αντιμετωπίσουν δυναμικά τα προβλήματα, για να μην τα κουβαλάνε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εδώ έρχεται η πρώτη αποκάλυψη: Στην ΕΟΚ επικρατεί πλήρης άγνοια, για την υπόθεση των δύο παικτών. Αμφότεροι ΔΕΝ έχουν επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και κανείς δεν ξέρει, αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν. Εικάζουν (κι εμείς μαζί) ότι δεν προλαβαίνουν και δεν θα το ρισκάρουν.

Όταν έκαναν ταξιδάκια αναψυχής, οι αξιωματούχοι της ΕΟΚ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Λιόλιο, έβγαζαν φωτογραφίες με τον Γιάννη. Τώρα γιατί δεν βγαίνουν να πουν ότι έχει κοπεί η επικοινωνία. Ή να μας διαψεύσουν και να ενημερώσουν επισήμως τι συμβαίνει με τους Αντετοκούμπρος.

Τον Ιτούδη στα μανταλάκια

Έχει γίνει πολύς λόγος για την… ελληνοποίηση του Ουόκαπ. Εύκολος στόχος ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, επειδή «επέλεξε» τον Ουόκαπ από τον Ντόρσεϊ. «Πήρε πόιντ γκαρν, ενώ έχουμε σουτέρ» γράφεται δικαιολογημένα. Τι λέει η ΕΟΚ;

Ας ξεκινήσουμε από μια απλή παραδοχή. Από τη στιγμή που έγινε Έλληνας ο Ουόκαπ ΠΡΕΠΕΙ να παίξει στην Εθνική, διαφορετικά θα έχουμε… δράματα. Όλοι καταλαβαίνετε. Αλλά -σε κάθε περίπτωση- αυτό είναι απόφαση του Ιτούδη. Ή μάλλον θα ήταν!

Εδώ έρχεται η δεύτερη αποκάλυψη: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει ενημερώσει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ότι θέλει να ανακτήσει δυνάμεις και να τα αντιμετωπίσει, γι’ αυτό και δεν είναι στη διάθεση του προπονητή. Αλήθεια, αυτό γιατί δεν το έχει αναφέρει η ΕΟΚ; Γιατί το κρύβετε κ. Λιόλιο;

Προετοιμάζονται για την αποτυχία

Όπως ο προκάτοχός του, έτσι κι ο Λιόλιος έχει μετατρέψει την Εθνική σε… ΚΑΕ. Περιμένει μια επιτυχία, για να βγει στη φωτογραφία λεζάντα. Αυτό έκανε κι ο Βασιλακόπουλος. Δυστυχώς -για το ελληνικό μπάσκετ- δεν τα καταφέραμε, με όλους αυτούς μέσα.

Όπως γίνονταν και παλιά στην ΕΟΚ, ετοιμάζεται ο αποδιοπομπαίος τράγος κι αυτή τη φορά είναι εύκολο. Ποτέ ο Ιτούδης δεν είχε συμπάθειες στον χώρο των φίλων του Ολυμπιακού, τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο των «πράσινων», οπότε τι πιο εύκολο από το να τον κρεμάσουν στα μανταλάκια.

Να του βγάλουμε τα νύχια, λέω εγώ, αλλά για εκείνα που φταίει, όχι να του φορτώσουμε όλα τα εγκλήματα, από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Αλλά κύριε Λιόλιο, αυτοί είστε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…