Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Σλούκας, οι μύθοι κι η πραγματικότητα

Ο Σλούκας, οι μύθοι κι η πραγματικότητα

Σλούκας

Ποιος πραγματικά γνωρίζει τι ζητά ο Σλούκας από τον Ολυμπιακό;

Η ελαφρότητα με την οποία καθένας αντιμετωπίζει μέσα από τα social media τα πράγματα είναι εντυπωσιακή. Το κακό είναι πως «τσιμπάνε» κι επαγγελματίες, παρουσιάζοντας μια… εικονική πραγματικότητα. Γιατί, αλήθεια, πώς γίνεται όλοι να γνωρίζουν τι θέλει ο Σλούκας, τι δεν θέλει ο Μπαρτζώκας, τι θέλουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, όταν κανένας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του;

«Ο Σλούκας είναι δυσαρεστημένος από τον χρόνο συμμετοχής του» λένε κάποιοι, που το παίζουν ειδικοί. ΟΚ, το δεχόμαστε ως αρχή της συζήτησης. Τέσσερις ώρες (και δεν έφτασαν) συζητούσαν τον χρόνο συμμετοχής του; Δηλαδή, επί τέσσερις ώρες έλεγαν «θα παίξεις 20 λεπτά», απαντούσε ο Σλούκας «θέλω 30», έρχονταν αντιπρόταση για 22 και στο τέλος… να κάνει η μάνα;

«Δεν θέλει ο Μπαρτζώκας να εγγυηθεί χρόνο σε κανέναν» υποστηρίζουν άλλοι γνώστες. Τέσσερις ώρες πήρε στους προέδρους να πουν στον διεθνή Έλληνα πόιντ γκαρντ ότι δεν μπορούν να του δώσουν αυτό που… θέλει; Και με κινέζικα γράμματα να προσπαθούσαν να το γράψουν, σε μισή ώρα θα τα είχαν καταφέρει κι ο Σλούκας θα αποχαιρετούσε «δόξα και τιμή».

Όλα είναι εικασίες

Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Σλούκας ήθελε να φύγει, θα είχε φύγει. Αν ήθελε να μείνει, θα είχε μείνει. Δεν είναι ο χρόνος συμμετοχής, δεν είναι τα χρήματα, δεν είναι ένα ζήτημα. Προδήλως υπάρχουν αρκετά θέματα προς επίλυση, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο: Κοινή διάθεση συνέχισης της συνεργασίας.

Αν ο Μπαρτζώκας δεν τον ήθελε, ήδη θα είχε κλείσει το θέμα. Αν ο Σλούκας είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα, δεν θα πήγαινε καν να συζητήσει, πόσο μάλλον να ξανασυζητήσει. Αν οι Αγγελόπουλοι είχαν ξενερώσει, νωρίτερα από τη μαραθώνια πρώτη συνάντηση θα του είχαν δείξει την πόρτα τής εξόδου.

Όσο κανείς δεν μιλά (κι αφήστε τους κύκλους και τα τετράγωνα), όλα είναι εικασίες. Λογικά σκεπτόμενος εικάζω ότι το ζήτημα δεν είναι απλοϊκό, είναι πιο σύνθετο, εξ ου κι η δυσκολία να βρεθεί η χρυσή τομή. Βέβαιο είναι ότι ο Σλούκας θέλει να μείνει (υπό όρους) κι οι διοικούντες, σε αγαστή συνεργασία με την τεχνική ηγεσία θέλουν να μείνει (υπό όρους). Αυτοί οι όροι είναι που ταλανίζουν αμφότερους.

Για να μην προκύψει αποτέλεσμα μετά την τετράωρη πρώτη επαφή, υπάρχει διάθεση, υπάρχουν και προβλήματα. Από τη στιγμή που ανανέωσαν το ραντεβού, καθένας είναι υποχρεωμένος να κάνει μισό βήμα πίσω, ενδίδοντας στα «θέλω» του άλλου. Αν αυτό το… μπρος πίσω γεμίσει το κενό, ο Σλούκας θα κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Αν όχι, θα ζοριστούν κι οι δύο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν εύκολη λύση, καθώς εκτός από εξαιρετικός διαχειριστής χρόνου και ρυθμού, είναι κι Έλληνας. Ο Σλούκας δεν έχει εύκολη λύση, καθώς θέλει να μείνει ως το τέλος στο λιμάνι. Όλα αυτά πού οδηγούν; Πως το παιχνίδι παίζεται ακόμα, δίχως κανείς (ούτε οι πρωταγωνιστές) να γνωρίζει το φινάλε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…