Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ο Λιόλιος υπέγραψε το τέλος των πρωταθλημάτων

Ο Λιόλιος υπέγραψε το τέλος των πρωταθλημάτων

Ψάχνει λεφτά η ΕΟΚ; Λιόλιος

Ό,τι δεν κερδίζεις στο γήπεδο, το… προσφέρει ο Λιόλιος.

Έχουν περάσει 20 χρόνια κι ακόμα συζητάμε τις καταστροφικές συνέπειες της απόφασης των ομάδων της Ευρωλίγκας για κλειστά συμβόλαια. Αυτό μπροστά στις wild card, που μοίρασε ο Βαγγέλης Λιόλιος, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αθλητικού δικαίου, είναι πταίσμα.

Κάθε μέρα που περνά, ο Βαγγέλης Λιόλιος όχι μόνο θυμίζει Γιώργο Βασιλακόπουλο (στα χειρότερά του, όχι πως είχε και… καλά), αλλά έχει ακόμα πιο αρνητική επίδραση στο μπάσκετ. Στην ημερήσια διάταξη οι wild card κι η λογική πήγε περίπατο, ο αθλητισμός μετατράπηκε σε προϊόν αγοραπωλησίας. Δεν λέμε πράγματα στην τύχη, πάμε με αποδείξεις.

Μην ρισκάρεις, αν μπορείς να αγοράσεις

Η προκήρυξη της Elite (τρομάρα μας) League, έλεγε ότι φέτος θα έχουμε 14 ομάδες. Έλα, όμως, που ο Λιόλιος είχε υποσχεθεί -δεν εξηγείται αλλιώς- ότι θα δώσει wild card. Από τη στιγμή που κανείς δεν πήδηξε από το καράβι, παραβιάστηκε η προκήρυξη. Κύριε Σβερκούνο, όλα καλά από νομικής απόψεως; Σας ρωτώ γιατί είσαστε έγκριτος νομικός κι εγώ αδαής.

Η μία ομάδα που πήρε τη wild card είναι ο Αίας Ευόσμου. Ομάδα, η οποία υποβιβάστηκε από την πάλαι ποτέ Α2 κι επιστρέφει αυτομάτως, δόξα και τιμή. Ο νομοθέτης ορίζει ότι η ομάδα που υποβιβάζεται, πηγαίνει αυτόματα στην τελευταία θέση της παρακάτω κατηγορίας. Κι αυτό για να μην μπορεί να… προβιβαστεί με διαφορετικούς τρόπους.

Τι έκανε ο Λιόλιος; Έστειλε μήνυμα σε όλους τους προέδρους, να μην βάζουν λεφτά για να φτιάξουν ομάδες. Ξοδεύεις, δίχως να γνωρίζεις το αποτέλεσμα, που εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες (τραυματισμούς, αποτελέσματα που κρίνονται στο σουτ, διαιτητικά λάθη). Αν έχεις λεφτά, λοιπόν, αντί να τα δώσεις για να φτιάξεις ανταγωνιστική ομάδα, τα κρατάς και τα χώνεις για να πάρεις wild card. Καθάρισες κι είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Στο σπίτι του… κρεμασμένου

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τη wild card. Να συζητάμε για το πώς νιώθουν οι παίκτες, που ίδρωσαν στο παρκέ για το αποτέλεσμα και τώρα βλέπουν ότι τα πάντα είναι… χρήμα. Για το αν υπάρχει αθλητικό ιδεώδες, για το αν το μπάσκετ εξελίσσεται σε μπίζνα. Αλλά, γιατί να μπω στον κόπο.

Εδώ η γυναικεία ομάδα του Προμηθέα (της Πάτρας, του κ. Λιόλιου παλαιότερα, τώρα… ΔΕΝ έχει σχέση) υποβιβάστηκε από την Α2 στο τοπικό, αλλά η θυγατρική της, με παίκτριες με διπλά συμβόλαια ανέβηκε στην Α2 από το τοπικό.

Έτσι ο Προμηθέας έπεσε, αλλά ανέβηκε ταυτόχρονα στην Α2. Εντέλει έτσι ή αλλιώς θα παίζει στην Α2. Ο Βαγγέλης Λιόλιος (το αίμα νερό δεν γίνεται) έχει λόγους να πανηγυρίζει. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ (Βαγγέλης Λιόλιος) τι λέει γι’ αυτό;

Αντί επιλόγου: Αν συλλέξω τα κείμενα, που έχω γράψει εναντίον του Γιώργου Βασιλακόπουλου, μπορεί να φτιαχτεί ένα… έργο (κακότροπο, αφού θα αναφέρεται στον τέως) σαν τη «Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια». Ο Λιόλιος σε δύο χρόνια τον ξεπέρασε. Πόσα έχω να γράψω ακόμα; Θα με εξαντλήσουν…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…