Κεντρική Ασίστ Περαστικός Μαλλιά κουβάρια για τον Σλούκα

Μαλλιά κουβάρια για τον Σλούκα

Μπαρτζώκας, Σλούκα, Καπάζογλου

Ο «Περαστικός» γράφει όσα δεν γνωρίζετε για τον Κώστα Σλούκα…

Ξάφνιασε πολλούς η απόφαση του Κώστα Σλούκα να μετακινηθεί από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει πολύ καλά πως όσο αρεστός είναι σε εκείνους, που μέχρι πρότινος ήταν στην απέναντι όχθη, τόσο «μισητός» έγινε για τους πρώην πιστούς του. Μια απόφαση διόλου εύκολη, την οποία πήρε όχι για τα χρήματα, αλλά για το… θυμικό του.

Οι μυημένοι γνωρίζουν ότι υπήρχε κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσα στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Κώστα Σλούκα. Είχαν τον ίδιο μάνατζερ. Πολλοί υποστήριξαν -κι ίσως όχι άδικα- ότι η παρουσία του (περί ου ο λόγος) Παναγιώτη Καπάζογλου, έπαιξε τον ρόλο της στην επιστροφή -προ πενταετίας- του διεθνή πόιντ γκαρντ στον Ολυμπιακό.

Ο τρίτος φέρνει πάντα χωρισμό

«Περαστικός» ήμουν κι όπως είχα αράξει σε παραλιακό μαγαζί κι απολάμβανα τα… φρούτα της θάλασσας, έρχεται δίπλα μπασκετική παρέα. Γνώστες του παρασκηνίου, αλλά δεν με ήξεραν, οπότε βρήκα ευκαιρία να «αγοράσω».

Κάπου εκεί μπαίνει το τραγούδι «ο τρίτος φέρνει πάντα χωρισμό». Όπου τρίτος, βάλτε τον Κώστα Σλούκα. Η γκρίνια ξεκίνησε πολύ καιρό πριν. Μην σας πω κι από την αρχή της σεζόν, απ’ ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα. Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ ΔΕΝ παραπονιόνταν μόνο για τον χρόνο συμμετοχής του. Είχε άποψη για πράγματα, που δεν έπρεπε να έχει. Έμαθα γαργαλιστικές λεπτομέρειες, τις οποίες δεν θα γράψω. Όχι όλες.

Τα έσπασαν οι «φίλοι»

Έφτασε στο σημείο να τον ενοχλεί όλο το προπονητικό τιμ. Κάπως έτσι, βρέθηκε ο Καπάζογλου στον Πειραιά να συζητά. Όχι για τον Σλούκα. Άλλα ονόματα ακούστηκαν. Δισύλλαβο, το ένα. Άρχιζε από «Με» και τέλειωνε σε «ας». Λείπει ένα γράμμα, συμπληρώστε το. Κι αν δεν το βρείτε, κοιτάξτε το τεχνικό επιτελείο του Σερέλη. Τι άλλο να κάνω, σπαθιά να καταπιώ;

Αυτή ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Μπαρτζώκας τρελάθηκε, γιατί τα πυρά ήταν από φίλους. Όχι για εκείνον, αλλά για τους ανθρώπους του. Κι ο κόουτς δεν αφήνει κανέναν πίσω. Εδώ και πέντε μήνες έχει κόψει τις «καλημέρες» με τον «Κάπα». Πιθανότατα θα σταματήσει (αν δεν έχει σταματήσει) κι η συνεργασία τους.

Χάνει έδαφος ο Καπάζογλου

Δεν γνωρίζω, αλλά ξέρω με σιγουριά ότι ο ατζέντης τού Σλούκα έχει σοβαρές απώλειες. Όλοι έχετε διαβάσει ότι ο Νικ Καλάθης έφυγε από αυτόν (ήταν χρόνια συνεργάτες) και πήγε στον Νίκο Λώτσο. Στην παρέα έλεγαν ότι έχασε και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Όχι λόγω Σλούκα, φυσικά. Κάτι δεν άρεσε στον νεαρό κι αποφάσισε να αλλάξει εκπρόσωπο. Συμβαίνουν αυτά.

Το βέβαιο είναι πως θα δυσκολευτεί, μετά την υπόθεση Σλούκα, και με την τροπή που έχει πάρει η σχέση του με τον Μπαρτζώκα, να βάλει ξανά παίκτη στον Ολυμπιακό. Θα πείτε, αν έχει έναν παικταρά, θα του αρνηθούν; Δεν το γνωρίζω, η ζωή θα το δείξει. Πάντως, την άνεση να βάζει παίκτες σαν τον Χασάν Μάρτιν δεν θα την έχει στο εξής…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…