Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Δικαίωση εργαζομένων, αποκατάσταση αδικίας

ΕΟΚ: Δικαίωση εργαζομένων, αποκατάσταση αδικίας

Λιόλιο, ΕΟΚ, Λιόλιος, Συνέλευση

Η ΕΟΚ παρανομούσε χρόνια. Πλέον και με τη βούλα του Πρωτοδικείου!…

Μην περιμένετε να διαβάσετε πολλά σχόλια γύρω από το θέμα. Δεν είναι δα κι η συνάντηση με την μπασκετομάνα Ρουμανία, ούτε η αποθέωση των καλών σχέσεων της ΕΟΚ με τη ΦΙΜΠΑ, για να έχουμε στα όργανα όσα μέλη έχει κι η Κύπρος. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη για το μεροκάματο, αλλά να θυμούνται κάποιοι «συνάδελφοι» ότι η ντροπή δεν είναι δουλειά… Εμείς, πάντως, επειδή είμαστε σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους, έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε για τη νίκη τους.

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποκαθίσταται αδικία πολλών ετών, για τις νόμιμα δικαιούμενες αποδοχές, αλλά κυρίως και την παράνομη περικοπή τους από τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια.

Ο δικηγόρος Αριστοτέλης Μερεκούλιας πάλεψε σκληρά και πέτυχε την πλήρη δικαίωση των εργαζομένων της ΕΟΚ! και μάλιστα αναδρομικά, για τα παρελθόντα έτη και τα δώρα εορτών κι επιδόματα αδείας.

Άλλαξε η διοίκηση της ΕΟΚ;

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε πιστέψει ότι ήταν υπεράνω νόμων και κανονιστικών διατάξεων και με προσχηματικούς λόγους, προχώρησε σε περικοπές. Η διοίκηση άλλαξε (αλήθεια τώρα;), αλλά όχι κι η πολιτική. Ο Βαγγέλης Λιόλιος, όχι μόνο πάτησε στα βήματα του προκατόχου του, αλλά πήγε και πιο μακριά.

Οι εργαζόμενοι δεν… μάσησαν. Διεκδίκησαν και πέτυχαν τη δικαίωσή τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών, που όχι μόνο αποκαθιστά τους μισθούς τους, αλλά τους δίνει κι αναδρομικά όσα αυθαίρετα (και με τη βούλα, πλέον) στερήθηκαν.

Μην περιμένετε να βγει η σημερινή ή η παλιά ηγεσία τής ΕΟΚ και να πάρει θέση. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί ο Βαγγέλης Λιόλιος (για τον Βασιλακόπουλο δεν έχει νόημα να συζητάμε πλέον, μπήκε -για να χρησιμοποιήσω και μια αγαπημένη του έκφραση- στο χρονοντούλαπο της ιστορίας) θέλησε να αναμετρηθεί με τους εργαζόμενους.

Δικά του χρήματα δεν ήταν. Οικονομία δεν κάνει, καθώς έχει προσλάβει ανθρώπους, δίχως κανείς να γνωρίζει ρόλους, αποδοχές, χρησιμότητα (το ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι διαχρονικά για την ηγεσία της ΕΟΚ κενή σελίδα), λόγο ύπαρξης. Άρα, από τη στιγμή που δεν είχε σκοπό να μαζέψει τα οικονομικά τής Ομοσπονδίας, προς τη η μετωπική, που θα οδηγούσε μαθηματικά σε άλλη μια ήττα;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Το ελληνικό μπάσκετ επανέρχεται»

Στην εξέλιξη του Ελληνικού μπάσκετ στάθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις…