Κεντρική Γυναίκες Χωρίς ελληνική ομάδα η Ευρωλίγκα τρεις στο Eurocup

Χωρίς ελληνική ομάδα η Ευρωλίγκα τρεις στο Eurocup

5AB67B7C 7267 4F1F 9CE9 7CD0701C351F

Χωρίς ελληνική ομάδα το φετινό πρωτάθλημα της Euroleague.

Δίχως ελληνική ομάδα η Euroleague women ανάμεσα σε εκείνες τίς οποίες ανακοίνωσε η FIBA για τη σεζόν 2023-’24. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε το αναμενόμενο και πήγε στο Eurocup, μετά την περσινή του δεύτερη εμπειρία στούς ομίλους της.

Δυστυχώς το ελληνικό μπάσκετ γυναικών θέλει πολλά από πολλούς για να μπορέσει να σταθεί σε επίπεδο ομάδων της Ευρωλίγκας. Έγραψα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και περιμένω από όλους ένα βήμα μεγαλύτερο, από ότι γίνεται μέχρι σήμερα.

Από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον αφορά τη Σκίο, τού Τζώρτζη Δικαιουλάκου, με τον μόνιμο συνεργάτη του, Πέτρο Πρέκα, που κατέκτησε την τρίτη θέση πέρυσι στην κορυφαία διοργάνωση, στην τρίτη τους χρονιά στην Ιταλία. Επίσης η Αβενιδα σαν δεύτερη στην Ισπανία, με τη Μαριέλα Φασούλα για τρίτη χρονιά στο ρόστερ της .

Τέλος, η Στέλλα Καλτσίδου, στην παρθενική της ως πρώτη προπονήτρια στις Λόντον Λάιονς, θα δώσει προκριματικό διπλό αγώνα, ώστε να περάσει για πρώτη φορά η αγγλική ομάδα στους ομίλους τής κορυφαίας διοργάνωσης γυναικών στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα τρεις ισπανικές και γαλλικές , δύο ιταλικές και τουρκικές ομάδες ενώ μετά πολλά χρόνια απουσιάζει η ουγγρική Σοπρόν, η οποία είχε κατακτήσει πρόπερσι τον τίτλο. Δέκα τρεις  ομάδες πάνε κατευθείαν στους ομίλους, ενώ άλλες τρείς θα πάρουν την πρόκριση από προκριματικούς αγώνες.

Οι κληρώσεις για τις διοργανώσεις τής FIBA θα γίνουν στίς 9 Αυγούστου, όπου τρεις ελληνικές ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Eurocup women: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ελευθερία Μοσχάτου. Οι δύο πρώτοι πάνε κατευθείαν στους ομίλους, με την Ελευθερία να δίνει αγώνα πρόκρισης.

Να σημειωθεί η Ελλάδα στις γυναίκες είναι χαμηλά στη 12η θέση τής γενικής κατάταξης της FIBA στην Ευρώπη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Άρης – Προμηθέας 89-85

Σπουδαία νίκη για τον Άρη, σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση. Μπορεί ο Άρης να απώλεσ…