-
Κεντρική Ασίστ Τι ώρα θα ανακοινωθεί σήμερα το exit poll

Τι ώρα θα ανακοινωθεί σήμερα το exit poll

e1687708589689 jpg

Αυτή την ώρα θα ανακοινωθεί το exit poll.

Τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.
Exit Poll: Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 θα δημοσιευθεί το πρωτο μεγάλο exit poll των εταιριών δημοσκοπήσεων, ενώ θα ακολουθήσει ένα δεύτερο exit poll, περίπου μια ώρα μετά.

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO. Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Πέρα από ποιο κόμμα ψήφισαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στο exit poll καλούνται να απαντήσουν και σε ένα γενικότερο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να υπάρξει κάποια κατηγοριοποίηση των δεδομένων που θα συγκεντρωθούν.

Ειδικότερα, στο ερωτηματολόγιο που τους δίνεται θα πρέπει να απαντήσουν ποιο είναι το ανώτερο επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλοογές του 2019, αλλά και πότε αποφάσισαν το κόμμα που θα ψηφίσουν.

Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές 121 κάλπες exit poll είχαν στηθεί έξω από 90 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά.

Τι είναι τα exit polls

Τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι ψήφισε στην κάλπη λίγα λεπτά πριν. Έχει παρατηρηθεί πως οι πολίτες απαντούν πιο πρόθυμα στα exit polls παρά στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

H πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Singular Logic

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μεταξύ 20:00-20:30, δηλαδή περίπου μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ασίστ

Δειτε επισης

Τουρνούα Μπάσκετ: Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

Στις 24/9 στο Κλειστό «Αντώνης Φώτσης» θα διεξαχθεί το τουρνουά για την παγκόσμια Ημέρα Γυ…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ