Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Τακιανός: «Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτή τη σεζόν»

Τακιανός: «Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτή τη σεζόν»

Τακιανός

Ανασκόπηση της φετινής σεζόν έκανε ο Φώτης Τακιανός.

Ο Φώτης Τακιανός παραχώρησε συνέντευξη στη FORZA και αφού αρχικά έκανε ανασκόπηση της φετινής χρονιάς, μίλησε για τη νέα σεζόν που επέρχεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν ανέλαβα την ομάδα, φαινόταν πως στην καλύτερη περίπτωση θα τερμάτιζε 6η και πως το πιθανότερο ήταν να τερμάτιζε 7η. Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την 4η θέση, επίδοση που η ομάδα είχε να πετύχει πέντε χρόνια και που μας δίνει αυτομάτως μία θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που είναι σπουδαίο για τον οργανισμό.

Η κατάκτηση της 4ης θέσης μας έδωσε πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο, στον οποίο αποκλείσαμε μία ομάδα του Γιούροκαπ, με μεγάλο μπάτζετ και ποιότητα, ενώ στην κανονική διάρκεια κερδίσαμε στην έδρα μας ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό ήμασταν ανταγωνιστικοί και στα τρία παιχνίδια, κάτι που μας γέμισε ελπίδες για κάτι καλό στους τελικούς, όμως δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι, παρότι φτάσαμε πολύ κοντά.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν προβλήματα τραυματισμών και το θέμα με τον Ράιλι (σ.σ. ενημερώθηκε πως η γιαγιά του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και εν τέλει κατέληξε). Όλα αυτά μας έβγαλαν από τον ρυθμό μας, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στα δύο επόμενα ματς, δεν είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε, έχοντας απέναντι μία ομάδα με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και υψηλό μπάτζετ.

Λέω ξανά όμως πως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αλλά και περήφανοι, μακάρι αυτή η σεζόν να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε κάτι εφάμιλλο, γιατί όχι και κάτι μεγαλύτερο, τη νέα σεζόν».

«ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ»
Σε ό,τι αφορά τον… δικό του ΠΑΟΚ, το τι είδους ομάδα θέλει να χτίσει αυτό το καλοκαίρι, ο 54χρονος προπονητής είπε:
«Θα φτιαχτεί μία ομάδα με προσωπικότητα, αυτό είναι σίγουρο. Θα ξεκινήσω από την άμυνα, θα πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σύνολο πιο επιθετικό στο αμυντικό κομμάτι. Μία ομάδα που θα επιβάλλει τον ρυθμό της μέσα από την άμυνα, θα παίζει πιο ανοιχτές και σύνθετες άμυνες και θα φτάνει τον αντίπαλο στα επιθετικά του όρια, υποχρεώνοντάς τον να παίρνει αποφάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Στην επίθεση, να έχουμε παίκτες με συγκεκριμένους ρόλους, κάτι που δεν είχαμε φέτος και μας δυσκόλεψε πολύ. Θα αποκτηθεί ένας πόιντ γκαρντ που θα νοιάζεται περισσότερο για την ομάδα και ουσιαστικά θα είναι floor manager. Θα την διοικεί μέσα στο γήπεδο και θα έχει επικοινωνία μαζί μου.

Θέλουμε να διαθέτουμε μία επίθεση που θα χτυπάει τις αδυναμίες του αντιπάλου σε μεγάλο ποσοστό και δεν θα εμπλέκονται οι εκτελεστές με τους δημιουργούς. Το σίγουρο είναι πως θέλουμε να διατηρήσουμε έναν κορμό Ελλήνων παικτών, είμαστε σε διαδικασία να μιλήσουμε με όλους και να δούμε τι έδαφος υπάρχει με τον καθένα. Με τους Αμερικανούς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γενικότερα, η ομάδα θα χτιστεί βήμα – βήμα. Για κάθε παίκτη που θα παίρνουμε, θα γίνεται μία αναθεώρηση των πραγμάτων για το τι είδους παίκτες πρέπει να ακολουθήσουν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…