Κεντρική Basket League Σερέλης: «Δεν μας καταρρακώνει η ήττα, θα παλέψουμε»

Σερέλης: «Δεν μας καταρρακώνει η ήττα, θα παλέψουμε»

Xristos Serelis

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο αγώνας, είπε ο Χρήστος Σερέλης.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Χρήστος Σερέλης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του αναφέρθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, τονίζοντας πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Σερέλης:

Για την επιστροφή στο παιχνίδι από το -12: «Είμαστε απογοητευμένοι γιατί εκεί που περάσαμε μπροστά δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα και λυγίσαμε. Στη συνέχεια, παρότι βρεθήκαμε ξανά πίσω στο σκορ, είχαμε ένα σουτ για αντιδράσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Παρά το γεγονός πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά σήμερα, δεν το παρατήσαμε ποτέ το παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Πρέπει να κυκλοφορούμε καλύτερα την μπάλα και να διαβάσουμε καλύτερα τις καταστάσεις. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορούν να μπουν όλα τα σουτ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε».

Για το αν τους καταρρακώνει η ήττα: «Δεν μας καταρρακώνει τίποτα, θα παλέψουμε όλη τη σειρά, πρέπει να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ήρθαμε εδώ, παίξαμε στα ίσα και χάσαμε στις λεπτομέρειες, Πρέπει να παλέψουμε και με τον κόσμο στο πλευρό μας μπορούμε να το διεκδικήσουμε και να στεφθούμε πρωταθλητές».

«Δεν ξεκινήσαμε καλά όπως είχαμε ζητήσει. Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να σκοράρει εύκολα 26π. στο 1ο δεκάλεπτο. Είχαμε ζητήσει από τα παιδιά να έχουν υπομονή και να ακολουθήσουν το πλάνο, για να έχουμε και γνώμη για τη συνέχεια αν αυτό το πλάνο μπορεί να μας οδηγήσει κάπου. Αμυντικά ήμασταν συγκεντρωμένοι στη συνέχεια, επιθετικά βρήκαμε καλύτερες φάσεις στο β’ μέρος.

Μειώσαμε τη διαφορά, δεν είχε ξεφύγει πολύ ο Ολυμπιακός. Περάσαμε μπροστά σε ένα σημείο σχεδόν ιδανικό για να κάνουμε το break. Δυστυχώς δεν κρατήσαμε αυτό το προβάδισμα. Είχαμε ένα καλό σουτ του Γκριγκόνις, μετά τις δυο βολές που δεχτήκαμε και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήρθαμε για να αποδείξουμε ότι δεν θα είναι εύκολη σειρά, όσο πολλοί μπορεί να πίστευαν.

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στο επόμενο ματς, πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα από την αρχή. Επίσης, πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό στην επίθεση για 40′. Χρειαζόμαστε 40′ για να κερδίσουμε το ματς στην έδρα μας».

Για το φινάλε του Ολυμπιακού στην 3η περίοδο: «Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι κρίσιμο ή κομβικό όταν γίνεται νωρίς. Το μπάσκετ κρίνεται στις τελευταίες κατοχές. Το ίδιο κρίσιμο ήταν και όταν περάσαμε μπροστά και σφυρίχτηκε ένα φάουλ στο 0” περίπου. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν ή δεν ήταν. Δεν θα κοιτάξουμε τώρα να δούμε πώς πήγε η διαφορά. Μας ενδιαφέρει το πλάνο μας και το τι λάθη κάναμε, τι πρέπει να διορθώσουμε. Δεν θέλουμε αυτά τα κενά διαστήματα που είχαμε, δεν πρέπει να συμβεί αυτό στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…