Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παπανικολάου: «Το πρωτάθλημα ήταν ο βασικός μας στόχος»

Παπανικολάου: «Το πρωτάθλημα ήταν ο βασικός μας στόχος»

cf80ceb1cf80ceb1cebdceb9cebacebfcebbceaccebfcf85 cebf cebccebfcebdceb1ceb4ceb9cebacf8ccf82 cebcceb1cf82 cf83cf84cf8ccf87cebfcf82

Όλα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Pick n Roll» και μίλησε για το πως κύλησε η χρονιά στον Ολυμπιακό, τους στόχους της ομάδας του, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Διαβάστε όσα είπε:

Για τη θέση του αρχηγού στον Ολυμπιακό:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή στον Ολυμπιακό από το να τον εμπιστεύονται οι κύριοι Αγγελόπουλοι στο να είναι αρχηγός. Ειδικά αν αναλογιστούμε ποιοι έχουν διατελέσει αρχηγοί σε αυτή την ομάδα. Είναι μια θέση που προσπαθώ να τιμώ και να σέβομαι κάθε μέρα. Όπως και στην Εθνική. Εκεί είχα την τύχη να συνυπάρξω με τον Νίκο Ζήση που μου πέρασε στο πετσί μου τι σημαίνει να είσαι μέλος της Εθνικής και να φοράς τη φανέλα που φέρει το εθνόσημο. Είναι πολυ σημαντικό. Με τον ιδιο σεβασμό προσπαθώ και εκεί να τιμώ τη θέση».

Για την ήττα από τη Ρεάλ στον τελικό της EuroLeague:

«Η αλήθεια είναι ότι η εβδομάδα μετά από το Final Four ήταν η πιο δύσκολη. Υπήρξαν πολλά βράδια χωρίς ύπνο, με στεναχώρια. Είναι φυσιολογικό. Αλλά αυτή ειναι η ομορφιά του αθλητισμού. Όπως κερδίσαμε και εμείς το 2012. Ίσως ήταν η σειρά μας να χάσουμε στο σουτ. Φέτος ήμασταν στην άλλη πλευρά. Αν θες να προχωράς μπροστά, δεν πρέπει να στέκεσαι πολύ πίσω. Το πρωτάθλημα ήταν ο βασικός στόχος. Εκεί θα κάναμε το “αχ”, αν δεν τα καταφέρναμε. Βάλαμε ένα μεγάλο κορμί πάνω στον Γιουλ (σ.σ. τον Φαλ) που σε αντίστοιχες καταστάσεις μέσα στη χρονιά, το στατιστικό είναι υπέρ του».

Για το αν ο φετινός Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα των Πειραιωτών, όπως δήλωσαν πρόσφατα οι αδελφοί Αγγελόπουλοι:

«Νομίζω ότι το αγωνιστικό κομμάτι είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο τρόπος, δηλαδή που αγωνιστήκαμε όλη τη χρονιά, η αυταπάρνηση, το κλίμα που υπήρχε σε συνδυασμό με τις επιτυχίες… Όλα αυτά δημιούργησαν μια τρομερή σύνδεση με τον κόσμο που δεν έχω δει ποτέ ξανά σε τέτοιο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό! Όλο αυτό δεν πιστώνεται μόνο στους παίκτες. Ξεκινάει από τους προέδρους που παίρνουν τις αποφάσεις, πηγαίνει στον προπονητή, μετά έρχεται στο ρόστερ και τους ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά για τον οργανισμό».

Για το 14-0 με τον Παναθηναϊκό:

«Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι πειράγματος στο καφενείο. Η ουσία που μετράει για τους οπαδούς είναι η ομάδα να καταφέρνει τους στόχους μας. Όπως και για εμάς αντίστοιχα. Αυτή είναι η ουσία και εκεί πρέπει να στεκόμαστε».

Για το παιχνίδι του:

«Πρέπει να βρεις άλλους τρόπους για να επιβιώσεις. Κάπως πρέπει να είσαι χρήσιμος στην ομάδα. Είχαμε την τύχη και τη συγκυρία πως τότε ήλθε ο Ντούντα και είπε θα εμπιστευτώ αυτά τα παιδιά. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε. Πάνω εκεί άρχισε να χτίζεται το παιχνίδι μου. Μου βγήκε φυσιολογικά. Σήμερα δεν υπάρχουν θέσεις. Η ουσία είναι να είσαι στο παρκέ. Είναι το κεντρικό stage, εκεί πρέπει να είσαι. Αυτό είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά. Να δουλέψουν για να μάθουν το μπάσκετ. Να μάθουν τα βασικά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…