Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Σλούκας κι η αντίστροφη μέτρηση

Ο Σλούκας κι η αντίστροφη μέτρηση

Το ρολόι κι ο Κώστας Σλούκας

Ο χρόνος τρέχει κι ο Κώστας Σλούκας ανοίγει τα χαρτιά του!…

Είναι το σίριαλ του καλοκαιριού. Μέχρι το επόμενο (βλέπε Γιώργος Παπαγιάννης στην απέναντι όχθη). Ο Κώστας Σλούκας είναι μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ τα δύο ερωτηματικά, για να διαμορφωθεί το «ερυθρόλευκο» ρόστερ της επόμενης περιόδου. Κι αν ο MVP της Ευρωλίγκας θα περιμένει τις διεργασίες από την άλλη άκρη τού Ατλαντικού, ο διεθνής πόιντ γκαρντ θα αποφασίσει, ενδεχομένως κι ως το τέλος της εβδομάδας.

Πάμε να αναλύσουμε τα δεδομένα: Ο Κώστας Σλούκας δεν είναι… με το στυλό στο χέρι. Έχουν ειπωθεί πολλά, έχουν γραφτεί περισσότερα, κάποια ισχύουν, κάποια όχι. Υπάρχει πρόβλημα, όμως ΔΕΝ είναι αξεπέραστο. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχει γυρίσει το κλίμα.

Ο Σλούκας του χθες και του σήμερα

Το 2015 ο διεθνής παίκτης είχε αποφασίσει ότι ο (τότε) κύκλος του στον Ολυμπιακό είχε κλείσει. Δεν άκουγε κανέναν. Ή, για να είμαι πιο σωστός, εκείνοι που άκουγε του έλεγαν «φύγε». Γι’ αυτό κι ο Σλούκας άφησε την ομάδα του, δίχως να μιλήσει με τους προέδρους. Αυτό, μάλιστα, το… κουβαλούσαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και χρειάστηκε προσπάθεια για να ξεπεραστεί, ώστε να επιστρέψει.

Η πρώτη διαφορά είναι πως σήμερα ο Σλούκας είναι ανοιχτός σε συζητήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ έχει πάρει οριστική απόφαση και πως δεν είναι μονόδρομος η φυγή από το λιμάνι. Παρότι οι πρώτες σκέψεις έδειχναν ότι δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Ο… άνθρωπος «κλειδί»

Ο Σλούκας έχει ομάδες, που μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του. Η Ρεάλ, βεβαίως, δεν μπορεί να τον καλύψει οικονομικά, από τη στιγμή που ξόδεψε αρκετά χρήματα για τον Καμπάτσο. Το Μιλάνο (λόγω Χρήστου Σταυρόπουλου) δεν θα κάνει άμεσα κίνηση. Η Εφές θα περιμένει αν θα πάει στο ΝΒΑ ο Μίσιτς. Ο Παναθηναϊκός, που δεν θα έλεγε όχι, αν κι εφόσον, δεν είναι στο… οπτικό πεδίο του Έλληνα πόιντ γκαρντ.

Μέχρι πρότινος υπήρχε μια… ψύχρα, μια παγωμάρα στις σχέσεις του με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Μπαίνουν στη μέση κι οι εγωισμοί. Υπάρχει, όμως, ένας άνθρωπος, ο οποίος και μπορεί να γεφυρώσει το όποιο κενό, και να ισχύει αυτό που θα πει. Αυτός ανέλαβε να ισιώσει ό,τι έχει στραβώσει.

Η… μεγάλη απόφαση

Κανείς δεν θέλει να πάει μακριά η βαλίτσα. Αν πρόκειται να χωρίσουν, είναι καλό να είναι «βελούδινο» το διαζύγιο. Αν είναι να συνεχίσουν, να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Γι’ αυτό και το ραντεβού θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αν με ρωτούσατε πριν 2-3 μέρες, η ζυγαριά έγερνε προς την έξοδο. Σήμερα έχει ισορροπήσει κι ενδεχομένως να αλλάζει φορά. Όλα κινούνται σε μια λεπτή γραμμή και θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από την κουβέντα, που επίκειται. Ο άνθρωπος, που έχει αναλάβει την αποστολή, ήταν ξεκάθαρος στο μήνυμά του: «Δεν έχεις να πας πουθενά, εδώ είναι η θέση σου». Αν θα πειστεί ο Σλούκας, θα το μάθουμε σύντομα.

Αντί επιλόγου: Κανείς δεν είναι στα μαχαίρια με κανέναν. Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις κι οπτικές. Ενίοτε οι καλύτερες συνθέσεις προκύπτουν από τις αντιθέσεις…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …